OUH vil udsulte vikar-bureauer

OUH vil bruge færre vikarer.
Foto: Poul Madsen

OUH vil udsulte vikar-bureauer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sygehusets ledelse vil have mere personale tilbage i faste stillinger.

Ledelsen på OUH gør nu op med sygehusets forbrug af de dyre vikartimer, og fremover vil langt færre huller i vagtplanerne blive dækket ind af folk udefra. Håbet er, at flere vil droppe ansættelsen i et vikarbureau til fordel for en fast ansættelse på sygehuset.

- Hver gang vi køber en vikar ude i byen, bruger vi i snit det samme, som det koster at have to eller tre fastansatte. Og det bliver til rigtig mange penge, siger Jens-Otto Jeppesen, der er administrerende direktør på OUH.

- Og hvis vi tilbyder vikarerne færre timer og i stedet giver dem til vores egne medarbejdere, så håber vi, at flere vil vende tilbage.

Med sygehusdirektørens egne ord har OUH i de seneste år oplevet en lind strøm af medarbejdere fra sygehuset til vikarbureauerne, og den udvikling skal nu bremses.

- Derfor har vi aftalt at løse problemerne indadtil, så vi kan bryde den negative spiral, siger han.

Ønskesituation

Sygeplejerskernes fællestillidsrepræsentant er umiddelbart positiv.

- For os vil det være en ønskesituation, hvis der var flere fastansatte. Det giver et bedre arbejdsmiljø og bedre kvalitet til en lavere pris, siger Annette Kjærsgaard.

Men hun understreger, at overarbejde også er en del af problemet - og det gælder ikke kun for plejepersonalet.

- Som udgangspunkt skal de faggrupper, der bruger for mange penge, også tilpasse sig, siger hun.

Jens-Otto Jeppesen kan endnu ikke sige noget om, hvilke afdelinger der bliver berørt, men det står klart, at patienterne enten må vente længere tid eller søge behandling på andre sygehuse.

- Patienter, som er akut syge, førlighedstruet eller kræver særlig behandling på et højt specialiseret hospital kommer i første række. Det betyder, at patienter som lægeligt set kan vente på behandlingen, vil blive henvist til Svendborg Sygehus eller andre steder. Nu bremser vi voldsomt op, og det giver selvfølgelig en vis afmatning, men det er nødvendigt, siger han.

Ifølge sygehusdirektøren kommer det til at kræve omstillinger på alle afdelinger.

Årsagen er, at OUH har haft et underskud på driften i størrelsesordenen 50 millioner kroner. Det beløb bliver større i år - ikke mindst fordi der stadig er mangel på personale. De penge skal findes ved at spare et sted mellem 50 og 75 millioner, og størstedelen af besparelsen kan hentes ved at skære i forbruget af vikarer og overarbejdstimer.

OUH vil udsulte vikar-bureauer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce