OUH selvforsynende med vikarer til april


OUH selvforsynende med vikarer til april

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Om få måneder kan OUH skrotte de dyre private vikarbureauer og bruge egne folk i stedet.

Den omstridte vikarordning på Odense Universitetshospital (OUH) trådte mandag i kraft.

Med den bliver sygehuset selvforsynende med vikarer inden for kort tid.

- Der vil blive ansat flere og flere timelønnede i vikarafdelingen de kommende måneder, og omkring den 1. april kan vi stoppe med at bruge eksterne vikarbureauer, siger direktør på OUH Bente Kowal til Fyens.dk.

I modsætning til den oprindelige plan medgiver Bente Kowal, at hovedparten af de nyansatte kommer fra stillinger uden for OUH i private vikarbureauer.

- Det tror jeg såmænd er rigtigt nok. Men jeg tror, at der vil komme flere indefra, når det kommer op at køre, siger hun.

OUH skal spare et stort millionbeløb. Tidligere har tallet 170 millioner kroner været nævnt.

Vikarordningen sparer sygehuset for at betale for dyre vikarer udefra. Desuden kan sygehuset spare penge ved, at medarbejderne afspadserer deres ulempetillæg i stedet for at få det udbetalt.

- Jeg kunne forestille mig, at når folk får mere fri, så vil de tage nogle flere vagter i vikarordningen. Det har man set på Rigshospitalet, og jeg kan ikke forestille mig, at vi er så meget anderledes, siger Bente Kowal.

Nogle af vikarerne bliver fastansat i stedet for timelønnede, men det bliver ikke lige så mange, som det oprindeligt var planen.

- Vi er blevet klogere. Rent logistisk kan vi ikke få det til at køre med en overvægt af fastansatte i vikarbureauet. Det er aften-, nat- og weekendarbejde, og det vil give urimelige arbejdsvilkår for de fastansatte. Det var nok ikke den mest fornuftige beslutning, vi fik truffet i starten, og så er den vel ikke meget længere, siger Bente Kowal.

At OUH er nødt til at ansætte folk udefra til vikarordningen, gør det ikke vanskeligere at opnå besparelserne, mener Bente Kowal.

- Det har hele tiden har været svært, siger hun.

En ting er sikker:

- Der er afdelinger, som skal bruge mindre personale, end de gør nu, siger direktør Bente Kowal.

Der kommer dog ingen fyringer.

I stedet kommer de overskydende medarbejdere fra afdelingerne i en såkaldt omstillingspulje, hvor andre afdelinger kan rekruttere folk fra i stedet for at ansætte nye medarbejdere.
Fakta
- Jeg kunne forestille mig, at når folk får mere fri, så vil de tage nogle flere vagter i vikarordningen. Det har man set på Rigshospitalet, og jeg kan ikke forestille mig, at vi er så meget anderledes.

OUH selvforsynende med vikarer til april

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce