OUH jubler over politi-penge

Odense Universitetshospital, OUH, i jubilæumsbemaling.
Foto: Michael Bager

OUH jubler over politi-penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Donation fra Fyns Politis betjente går til interaktivt gulv til kræftsyge børn og ny teknik til hjertepatienter.

Syge børn og hjertepatienter får helt konkrete forbedringer ud fa de 350.000 kroner, som en politiforening skænkede Odense Universitets Hospital, inden foreningen lukkede.

- Det er en stor hjælp i behandlingen af hjertepatienter, at vi nu kan anskaffe et avanceret ekstraudstyr, som gør det muligt at lave tredimensionelle ultralydsbilleder af patientens hjerte, siger ledende overlæge Mogens Lytken Larsen, Hjertemedicinsk Afdeling B på OUH.

- Med ekstraudstyret kan vi få fremstillet et fuldstændigt billede af hjertets strukturer i alle tre dimensioner og lave en mere nøjagtig opmåling af hjertet. Det har stor betydning, når vi for eksempel skal vurdere en patients hjerte før en hjerteklap-operation. Den donation, vi har modtaget, gavner patienterne og kan give os ny viden til gavn for den fremtidige behandling.

Også de syge børn på H.C. Andersen Børnehospital får noget helt konkret ud af politifolkenes lille formue:

- Midlerne giver os mulighed for at skabe nye og enestående oplevelser til gavn for kræftramte børn, mens de er indlagte. Vi har valgt at bruge donationen til forskellige interaktive oplevelser, der både tilgodeser børnenes behov for stimulation, bevægelse, læring og leg, siger ledende overlæge Arne Høst.

Donationen betyder går konkret til at etablere et ”interaktivt gulv” – en såkaldt ”Vidensbrønd”, fortæller børnevelfærdskoordinator Mette Sorang Kjær, H.C. Andersen Børnehospital.

Via en projektor i loftet skabes et interaktivt lege- og spillerum, hvor man alene eller sammen med andre både får rørt sig og samtidig får lært noget undervejs. Et lege-lære-redskab med utallige muligheder – og så er det oven i købet let at rydde op og gøre rent, så vi lever op til hygiejnekravene.

Pengene til sygehuset kommer fra en gammel forening, der bedst kan beskrives som en slags autohjælps-abonnement kun for politifolk.

Foreninge - Politiets Interesse- og Assistanceforening - blev lukket, da næsten alle i dag automatisk får autohjælp via deres forsikring. Og den samlede formue blev altså doneret til gavn for syge børn og hjeretpatienter.

OUH jubler over politi-penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce