I Region Sydddanmarks regionsråd blev et bredt flertal onsdag aften enige om et forlig, der blandt andet afskaffer et omdiskuteret produktivitetskrav.

Der var forbedringer i sigte til flere områder på sundhedsområdet i Region Syddanmark, da regionsrådet offentliggjorde budgettet for Region Syddanmark i 2018. Det får blandt andet betydning for Odense Universitetshospital, der både får et nyt laboratorium til stamcelleforskning ligesom regionen fjerner produktivitetskravet om to procents produktivitetsstigning i hospitalets sundhedsydelser hvert år.

I 2017 har regionen som et forsøg fjernet netop produktivitetskravet fra flere af OUH's afdelinger, og den ordning fortsætter i 2018.

- Vi er glade for, at de viderefører forsøget og aflaster os fra produktivitetskravet, siger administrerende sygehusdirektør hos OUH, Niels Nørgaard Pedersen.

- Det betyder, at vi kan levere en anden produktivitet, i stedet for at ulejlige patienter med indtil flere besøg på sygehusene. Nu kan vi bruge tiden, hvor det betyder mest, som eksempelvis i det indledende udredningsforløb, og så kan vi udføre løbende kontroller over Skype eller lignende, uddyber sygehusdirektøren.

Niels Nørgaard Pedersen er tilfreds med at være i Region Syddanmark, der altså i det kommende budget afsætter 9,3 mio. kr. til et laboratorium til stamcelleforskning ligesom der over de kommende år afsættes 8,5 mio. kr. til anden specialiseret forskning.

- Det er rart at være en del af en region, der har styr på økonomien, og som i øvrigt har råd til at investere i fremtiden, f.eks. i form af det nye laboratie til stamcelleforskning, siger Niels Nørgaard Pedersen.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Se video: Bliv klogere på Region Syddanmarks budget

Se video: Bliv klogere på Region Syddanmarks budget

4
Budgetforlig i Region Syddanmark: Sparerunde skæres væk

Budgetforlig i Region Syddanmark: Sparerunde skæres væk