OUH er klar til svineinfluenza

På Odense Universitetshospital er man klar til at håndtere en epidemi, skulle den også dukke op på Fyn.
Foto: Morten Melhede

OUH er klar til svineinfluenza

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det første tilfælde af svineinfluenza i Europa er allerede konstateret i Europa. Det drejer sig om en spanier, der for nyligt har været i Mexico. Derudover er flere danskere blevet indlagt til observation for influenzasymptomer.

På Odense Universitetshospital er man klar til at håndtere en epidemi, skulle den også dukke op på Fyn.

- Vi er faktisk altid klar til at håndtere en epidemi. Det er en del af vores beredskab. Vi har dog i dag holdt møde for at genopfriske vores planer, så alle er klar over, hvad der skal ske i det tilfælde, siger ledende overlæge for infektionsmedicinsk afdeling på OUH, Svend Stenvang Pedersen.

Hvis man pludselig skulle få symptomer på influenza skal man kontakte sin egen læge eller vagtlægen Det er så lægens opgave at konkludere om, der er behov for hospitalsindlæggelse.

- Hvis egen læge vurderer, at der ikke er behov for indlæggelse, så står der i retningslinierne at der skal holdes kontakt til patienten en gang om dagen, forklarer Svend Stenvang Pedersen.

Ikke nødvendigvis dødelig

Selvom der er mere end 100 døde i Mexico kan man på nuværende tidspunkt slet ikke tale om, at svineinfluenza er en dødelig sygdom.
 
Sygdommen kan sagtens behandles.

- Efter hvad vi ved på nuværende tidspunkt, så er svineinfluenza meget lig almindelig influenza, og ser ud til at give milde influenzaforløb. Sygdommen kan smitte fra menneske til menneske og sygdommen rammer unge voksne mennesker, som generelt har mere at stå imod med. At der er nogen, der er døde i Mexico siger måske mere om deres sundhedsvæsen end sygdommen, siger Svend Stenvang Pedersen.

Det er dog ikke alle fakta om sygdommen og smittespredningen, der er på bordet.

- Vi må erkende, at vi er i en situation nu, hvor vi mangler fyldestgørende informationer, siger Svend Stenvang Pedersen

Hos Statens Serum Institut bekræfter man, at sygdommen sandsynligvis er en mild virus, der sagtens kan behandles.

- Man skal helt principielt øge beredskabsniveauet, fordi der er tale om en helt ny virus. Vi ved endnu ikke, hvor smitsom den er, hvor farlig den er, og hvor let den er at behandle. Vi kender heller ikke alle symptomer på sygdommen endnu. Dertil kommer, at den er ved at sprede sig til mange lande, så derfor må vi reagere hurtigt, siger overlæge ved Statens Serum Institut, Kåre Mølbak.
Fakta
Vi er faktisk altid klar til at håndtere en epidemi. Det er en del af vores beredskab.

OUH er klar til svineinfluenza

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce