Det vil blive kompliceret at drive sygehus, hvis den varslede konflikt indtræffer fra 4. april, erkender OUH-direktør.

Der venter sygehusledelsen på OUH en stor opgave med at kompensere for de ramte afdelinger, hvis konflikten mellem de offentligt ansatte og deres arbejdsgivere bliver en realitet. Det står klart, efter at lægerne og sygeplejerskernes faglige organisationer meldte ud, hvilke arbejdspladser der vil være omfattet af konflikten. Det vil gå ud over især planlagte operationer, kontroller og anden ikke-akut behandling på OUH, hvis strejken som varslet bliver en realitet fra 4. april.

Sygehusdirektør Niels Nørgaard Pedersen er efter dagens udmelding gået i gang med at skaffe sig et overblik over konsekvenserne.

- Det er da kompliceret, fordi det rager ind hjertekulen på det, der skal til for, at sundhedsvæsnet virker. Men jeg er sikker på, at vi kan komme ind i en god dialog med de faglige organisationer om det akutte patientarbejde, siger han om det nødberedskab, der skal forhandles om på de pågældende strejke-ramte områder.

Hvorvidt behandlingsgarantierne stadig vil gælde for de ramte områder, har han endnu ikke overblik over.

- Hvis det viser sig at holde stik, at det bliver en bredere konflikt, så er det klart, at vi er nødt til at forholde os til de mere generelle behandlingsgarantier. Der vil jeg vurdere, at hvis vi skal aflyse planlagte operationer, vil vi ikke kunne leve op til dem, erkender Niels Nørgaard Pedersen.

  • Byline billeder

    Af:

    Jeg er journalist og nyhedsredaktør på Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Med udgangspunkt i samfundsdelen af aktualitet-, samfunds- og erhvervsredaktionen i Odense skriver jeg primært om forhold i Region Syddanmark - herunder sygehusvæsenet og akutområdet. Tidligere har jeg arbejdet som erhvervsjournalist på avisen og har desuden en fortid på Jydske Vestkysten samt artikelbureauet Storyhouse. Privat bor jeg i Odense og har to børn.

Mere om emnet

Se alle
1
Fynske sygeplejersker udtaget til strejke: Konflikt kan aflyse operationer og kontroller på OUH

Fynske sygeplejersker udtaget til strejke: Konflikt kan aflyse operationer og kontroller på OUH