Chaufførerne ved Tide Bus, der kører de fleste regionale ruter på Fyn, har mandag formiddag genoptaget arbejdet efter en arbejdsnedlæggelse mandag morgen.

Mandag formiddag har chaufførerne ved Tide Bus atter sat sig bag rattet i busserne, efter de mandag morgen valgte at nedlægge arbejdet.

Det oplyser chaufførernes tillidsmand til Fyens.dk.

Tide Bus kører de fleste af de regionale ruter på Fyn for Fynbus, og de regionale ruter kørte altså derfor ikke mandag morgen, heriblandt også mange uddannelsesruter, skrev Fynbus.

- Vi kender ikke årsagen eller varigheden af strejken, skrev FynBus i et opslag på Facebook mandag morgen.

Administrerende direktør ved Tide Bus, Stein Jakobsen, oplyste tidligere på morgenen til Fyens.dk, at han endnu ikke vidste noget om, hvorfor chaufførerne strejker.

- Vi ved, at tillidsfolkene skal have et fagligt møde i dag, og vi forventer at komme i kontakt med dem umiddelbart efter.

- Lige nu bliver vi bare nødt til at vente, og vi håber, at vi kan finde en løsning, når vi ved, hvorfor chaufførerne strejker, sagde Stein Jakobsen til Fyens.dk.

Bybusserne i Odense og Svendborg har kørt hele morgenen, da det er henholdsvis Kelios og Arriva, der står for kørslen af de ruter.

Derudover skriver Fynbus på sin Facebook-side, at busserne på Langeland ikke er ramt af strejken, og de kører derfor som normalt.

Møde på vej

Komunikationskonsulent ved Fynbus, Mikkel Henriksen, kunne mandag morgen fortælle, at der var et møde på vej i Assens mellem Tide Bus' ledelse og de strejkende chauffører.

- Så vidt vi ved, startede strejken i Assens. Der var enkelte busser, der var kørt fra deres udkørelsessteder, men som stoppede med at køre, da strejken blev igangsat, siger han.

Skolebusser kører

Mikkel Henriksen kunne også fortælle, at de lokale skolebusser, der kører i Middelfart, Assens og Faaborg-Midtfyn Kommuner, fortsat kørte frem og tilbage mellem de respektive folkeskoler, selvom de ruter også varetages af Tide Bus.

Der var ikke meget at gøre i en strejkesituation, som den Fynbus oplevede mandag morgen.

- Der er ikke andre busser, vi kan sætte ind på de ruter, så der er ikke så meget at gøre lige nu, sagde Mikkel Henriksen.

Fynbus gør også opmærksom på, at rejsegarantien ikke gælder i forbindelse med arbejdsnedlæggelse.

Normalt er der en rejsegaranti ved Fynbus, der gør, at passagerer, der oplever, at bussen er mere end 20 minutter forsinket, at bussen er kørt før tid eller bussen kører forbi dig og der er mere end 20 minutter til næste afgang, kan tage en taxa på Fynbus' regning.

- Det kom som et chok

Mandag morgen var Odense Banegård fyldt op af ventende passagerer og informationsfolk i gule jakker.

Buschaufførernes strejke var i den grad kommet bag på Fynbus, oplyste en af informationsmedarbejderne.

- Det kom som et chok for mig. Jeg blev væltet ud af min seng her til morgen og kørt herhen.

- Men vi ved ingenting, udover at chaufførerne skal til fagligt møde i dag på et tidspunkt. Vi er her bare for at informere folk, sagde han til Fyens.dk.

Folkene i de gule jakker havde sat sort plastik for informationsskærmene på busholdepladsen bag Odense Banegård, da de ikke var opdateret.

Ifølge skærmen inde på selve banegården gik alle regionale ruter til tiden. Men mandag morgen var det kun bybusserne, der kørte ind og ud af Odense Banegård med passagerer, der steg af og på.

Man skulle kigge langt efter busserne, der kørte til for eksempel Assens og Faaborg.

Fynbus fik søndag nye køreplaner - du kan se alle ændringerne her.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Bare rolig: Din bus kører igen tirsdag

Bare rolig: Din bus kører igen tirsdag

4
3F Vestfyn: Utilfredse chauffører - nye køreplaner blev ikke varslet i tide

3F Vestfyn: Utilfredse chauffører - nye køreplaner blev ikke varslet i tide

1
Gymnasier ramt af busstrejke: Undren over manglende udmelding

Gymnasier ramt af busstrejke: Undren over manglende udmelding