Nyt spark til lufthavnen: Ikke en krone fra England


Nyt spark til lufthavnen: Ikke en krone fra England

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den tidligere forpagter af Odense Lufthavn, britiske PlaneStation, vil under ingen omstændigheder betale de 18 millioner kroner, selskabet skylder de fynske lufthavnsejere.

Det gjorde PlaneStations nye administrerende direktør Martin K. May klart over for Fyens Stiftstidende på et møde, han med kort varsel havde bedt om i Odense i går.

Fortiden uinteressant

- Fortiden er uinteressant og vi har ikke pengene, konstaterer han.

Martin May understreger samtidig, at ingen person i PlaneStation-organisationen er parat til at modtage den konkursbegæring, som Odense Lufthavns bestyrelse indgav mod det fynske datterselskab PlaneStation Denmark i januar. Sagen er nu blevet løftet fra dansk til engelsk ret, fordi det ikke har været muligt at forkynde begæringen herhjemme. Først når datterselskabet er erklæret konkurs, kan de fynske lufthavnsejere aktivere en garanti fra moderselskabet.

Men garantien eksisterer nu, ifølge Martin May, slet ikke:

- Vi kender ikke noget til den, jeg har ikke set den, hvor står den? spørger han retorisk.

På trods af det skarpe retslige opgør viser det sig nu, at Odense Lufthavns bestyrelse i øjeblikket fortsætter forhandlingerne med PlaneStation om trafik i Beldringe.

Den professionelle bestyrelsesformand Frants Bernstorff Gyldensteen havde 26. marts møde i London med den nye PlaneStation ledelse, og han og hans bestyrelse fortsatte i går forhandlingerne i Odense.

EU Jet det nye kort

Efter en række brudte løfter vifter PlaneStation nu de fynske lufthavnsejere om næsen med muligheden for at lavprisselskabet EU Jet, kunne tænkes at fatte interesse for Odense Lufthavn. EU Jet begynder ifølge Martin May fra september at lave såkaldte forretningsflyvninger ud af Manston-lufthavnen i Kent, som er PlaneStations omdrejningspunkt i forsøget på at skabe trafik på et netværk af mindre lufthavne i Europa og USA. EU Jet skal ifølge Martin K. May dog kun flyve til etablerede lufthavne som bl.a København.

Troværdigheden intakt

Frants Bernstorff Gyldensteen finder ikke PlaneStation utroværdig som fortsat forhandlingspartner.

- Det er ikke givet, at vi ikke kan lave aftaler med dem i fremtiden. Det er ikke ualmindeligt, at man forhandler forretningsmæssigt videre, mens der sideløbende kører en retssag, siger han.

Det ryster ikke formanden, at PlaneStations topledelse trods en klar voldgiftskendelse nu pure nægter at have et udestående med de fynske skatteydere bag Odense Lufthavn.

- Vi er uenige med dem i deres vurdering, og vi går efter at få vores penge hjem, siger Frants Bernstorff Gyldensteen.

Nyt spark til lufthavnen: Ikke en krone fra England

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce