Mere end ti fynske virksomheder har taget mærket mod madspild Refood til sig. Derved forpligter de sig til initiativer, der minimerer madspildet i deres virksomhed.

REFOOD mærket er netop blevet lanceret med et mål om at sætte madspild og genanvendelse på virksomhedernes og forbrugernes dagsorden og opnå 10.000 medlemmer inden 2020. Medlemskabet er gratis og kræver, at man implementerer minimum tre madspildsreducerende initiativer samt har en ordning for genanvendelse af madaffald.

På Fyn har mere end ti virksomheder tilmeldt sig ordningen. Heriblandt er blandt andre Vejstrup Efterskole, Jettes Dinner, El Torito, Munkemose Plejecenter, Tobaksgården, Brogården i Middelfart, Odense Fagskole og Skolerne i Oure.

Skoler i Oure får mærke

Skolerne i Oure indbefatter både Oure Efterskole, Oure Højskole og Oure Kostgymnasium.

Her levede man allerede inden, mærkningen startede i dag, op til de tre krav om minimering af madspild.

Skolerne i Oure har blandt andet afholdt en temauge omkring mindre madspild i efteråret 2013, der vil blive en tilbagevendende begivenhed. Og som del af opholdet på Skolerne i Oure er eleverne en uge i Spisehusets køkken, hvor de undervises i, hvad der kan gøres for at minimere madspild. Skolernes affald afhentes og omdannes blandt andet til biogas, biodiesel og gødning.

En succes

På mærkets første dag har ordningen allerede over 100 medlemmer på landsplan.

- Vi oplever stor interesse for at udbrede budskabet, og vi sætter stor pris på at blandt andre Scandic Hotels har tilmeldt alle deres danske hoteller og på den måde er med til at øge kendskabet til REFOOD mærket, siger Jean-Luc Frast forretningsudviklingschef i Daka Denmark A/S.

Du kan tilmelde din virksomhed til Refood-ordningen og få et mærke på www.refoodlabel.dk

  • Af:

    Færdiguddannet som journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i januar 2016. Jeg har siden da vikarieret på Fyens Stiftstidendes redaktion i Ringe og Assens, hvor jeg blandt andet skriver om samfund, erhverv og krimi.