Nyt konserveringsmiddel i milde cremer kan give allergi


Nyt konserveringsmiddel i milde cremer kan give allergi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mens der er fokus på at forbyde parabener, dukker andre farlige kemikalier op i cremer og deodoranter.

Parabener har været de mest kritiserede konserveringsmidler i kosmetik og plejeprodukter, og efter forbrugerpres er industrien nu begyndt at levere parabenfri produkter.

Løftet om ingen parabener kan dog være en falsk garanti, for cremen og den tilhørende skintonic kan i stedet indeholder et konserveringsmiddel, som har vist sig at kunne give allergi, nemlig methylisothiazolinone, forkortet MI.

- Det er vores indtryk, at industrien har håbet at kunne erstatte parabener med MI i plejeprodukter, men det vil vi stærkt fraråde, siger seniorforsker Michael Dyrgaard Lundov fra Videncenter for Allergi ved Gentofte Hospital til Politiken og fortsætter:

Stigningen af allergireaktioner over for MI er alarmerende.

Forskere har opdaget, at antallet af allergipatienter på Gentofte Hospital, der reagerer på MI, er mere end tredoblet fra 1,3 procent i 2009 til 4,7 procent i 2013. Hospitalet står for cirka fem procent af de test, der foregår i Danmark.

Konkret har hospitalet testet 37 personer positive over for MI i år. Den stigning er stor, og både Miljøstyrelsen og EU-Kommissionen tager den seriøst.

-Testresultaterne, som Videncentret bygger sine advarsler på, er kun toppen af isbjerget. Flere medlemsstater i EU har rapporteret om stigende antal allergitilfælde af MI, siger toksikolog Lærke Ambo Nielsen fra Miljøstyrelsen til Politiken.

I en markedsundersøgelse har Politiken fundet MI i ni produkter, der er købt i supermarkeder og Matas. Ifølge informationschef hos Matas, Henrik E. Johannsen, indeholder ingen af Matas' egne produkter hverken parabener eller MI.

Brugen af MI går op, samtidig med at brugen af parabenerne går ned, siger direktør i kosmetikindustriens brancheforening, SPT, Hanna Løyche.

- For at undgå allergiske reaktioner er det vigtigt, at vi har en bred gruppe af konserveringsmidler, vi kan anvende, siger hun til avisen.

EU's Videnskabelige Komité for forbrugersikkerhed komme i denne måned med en ny vurdering af MI. Vurderingen ventes inden udgangen af i år.

Nyt konserveringsmiddel i milde cremer kan give allergi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce