Nys: Risiko for eksplosion af pollen

©PHOTOPQR/LE PROGRES/TRIAS PHILIPPE - LE 10/04/2009 ILLUSTRATION POUR SUJET SUR LES ALLERGIES RESPIRATOIRES.
Foto: Colourbox

Nys: Risiko for eksplosion af pollen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvis foråret for alvor får fat efter weekenden, er der risiko for, at danskerne går en polleneksplosion i møde.

Danmarks pollenallergikere risikerer at skulle væbne sig med ekstra næsespray, lommetørklæder og øjendråber i år, hvis foråret tvinger kulden til at give op efter weekendens forårsdage.

Det giver nemlig risiko for polleneksplosion, oplyser Astma-Allergi Danmark.

For efter kulden bed sig fast i årets første måneder, har det udskudt pollensæsonen, og det kan resultere i en overvældende sæson for pollenallergikerne.

- Der er risiko for, at sæsonen bliver mere intensiv og voldsom i år. For når birkepollensæsonen går senere i gang, så skal planterne nå det samme på kortere tid, siger Lise Nørgaard, kommunikationschef i Astma-Allergi Danmark, og tilføjer:

- Så der er risiko for, at der kommer en voldsom eksplosion, når træernes pollen endelig kommer, for så kommer de med et ordentligt brag.

Hun understreger, at det kommer an på vejret den kommende tid.

- Hvis der kommer solskin, og det fortsætter, så får vi sandsynligvis en polleneksplosion. Hvis det bliver lidt fesent forårsvejr med regn og overskyet, sker det ikke. Så bliver det pollen-allergikernes favoritvejr, siger Lise Nørgaard.

Allerede i weekenden er der risiko for, at de pollen, som allerede er i luften, driver gæk med allergikerne.

- I weekenden kan der godt komme mange ellepollen i luften, og de ligner birkepollen rigtig meget. Så selvom du ikke er allergisk over for el, så bliver kroppen snydt og reagerer på det, siger Lise Nørgaard.

Der er dog også mulighed for gode allergiker-nyheder. Fortsætter det kolde, kedelige vejr efter weekendens sol, bliver det nemlig en mild sæson for landets én million voksne pollenallergikere.

- Når træerne tror, at det er forår, sprøjter de pollen ud, men kommer kulden tilbage, så får træerne en ordentlig en med hammeren, og for pollenallergikere er det næsten det bedste, der kan ske, for så kommer der ikke så mange pollen, siger Lise Nørgaard.

Sæsonen begyndte officielt den 1. marts, da de første pollen gik i måle-fælderne. Ifølge Astma-Allergi Danmark skydes sæsonen for birkepollen nok i gang omkring 1. maj.

Nys: Risiko for eksplosion af pollen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce