Koncernchef Michael Rasmussen forklarede sig mandag aften i sagen om de forhøjede bidragssatser.

Tonen var hård, da cirka 40 tilhørere mandag aften var mødt frem hos Nykredit i Odense for at høre om baggrunden for de stigninger i bidragssatserne, som realkreditgiganten varslede i sidste måned.

Selv om der var drøje hug til koncernchef Michael Rasmussen, lykkedes det ham alligevel at aflevere et budskab.

- Jeg vil gerne dialogen, og I skal nok få lov til at spørge, lød det fra topchefen, der i begyndelsen havde svært ved at komme i gang med sin præsentation.

Men efterhånden som de vrede kunder fik afløb for deres frustationer, faldt der mere ro på tilhørerne.

Et af de afgørende problemer er ifølge Michael Rasmussen, at de europæiske myndigheder ikke skelner mellem banker og realkreditinstitutter. For efter finanskrisen har der været særlig stor fokus på ejendomsmarkedet. Og derfor stiller myndighederne stadig højere krav til kapitalgrundlaget, når den finansielle sektor låner penge ud til fast ejendom.

- Og ja, boliglånene var et af de store problemer, der fik finanskrisen til at rulle. Men det var ikke vores boliglån, det var galt med, som det var tilfældet i Storbritannien og USA. Vi har det bedste og billigste system i Danmark, og det er helt unikt. Men når man strammer kravene til realkreditten, så sender man flere lån over til bankerne, sagde topchefen og fortsatte:

- Ingen i Europa er så eksponerede mod boligmarkedet som os. Og det tager man ikke højde for hverken i Basel eller Bruxelles, sagde han.

  • Bach-Laursen_Thomas_(2015)_014

    Af:

    Journalist, HD(A). Er skrivende på erhvervsredaktionen. Uddannet fra SDU i 2005 med praktik på Dagbladet Børsen. Har tidligere været på lokalredaktionen i Kerteminde, hvor også tovholderfunktionen på Kerteminde Ugeavis blev udfyldt over flere omgange. Senest da avisen blev relanceret i 2011. Siden blev der lavet nyheder til Fyens.dk og trukket i snorene bag tillægget Man:d, der i dag går under navnet Gear. Tjente de første lommepenge på en afløsertjans som avisbud. Gæt selv hvilket blad.

Mere om emnet

Se alle
Jyske Banks boligkunder må forberede sig på højere gebyrer

Jyske Banks boligkunder må forberede sig på højere gebyrer

Jyske Bank gnider salt i realkreditsåret

Jyske Bank gnider salt i realkreditsåret

29 procent: Realkredit Danmark hæver bidragssats

29 procent: Realkredit Danmark hæver bidragssats