Nyfødt pige fundet på p-plads i København er stabil

Teknikere fra politiet er tirsdag på Hammelstrupvej i Københavns Sydvestkvarter. En nyfødt pige er tirsdag formiddag blevet fundet på en p-plads af en ansat ved Københavns Kommune.

Nyfødt pige fundet på p-plads i København er stabil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En nyfødt pige er tirsdag formiddag blevet fundet på en p-plads af en ansat ved Københavns Kommune.

En ansat ved Københavns Kommune fandt tirsdag klokken 08.41 et grædende spædbarn ved en p-plads på Hammelstrupvej i Københavns Sydvestkvarter.

Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Der er tale om en nyfødt pige. Hun er indlagt på Rigshospitalet, og hendes tilstand var i første gang kritisk, men tirsdag eftermiddag er hendes tilstand stabil.

- Det er en pige af negroid afstemning, der formentlig er født mellem klokken fem og seks i morges. Hun er født til tiden.

- Hun vejer omkring 3,5-4 kilo, og hun har en stabil tilstand nu, siger Brian Belling, vicepolitiinspektør fra Københavns Politi.

Han forklarer, at pigen var i kritik tilstand på grund af kulden.

Pigen blev fundet på en bænk nær parkeringspladsen og var svøbt ind i et tæppe.

Politiet leder fortsat efter moren til barnet. I den forbindelse håber politiet at få tip om et tæppe fra Ikea, som pigen var svøbt i. Politiet har stadig ikke fundet moren.

- Vi vil meget gerne opfordre hende til at henvende sig. Eventuelt også andre, som kan have oplysninger i sagen.

- Det kan være nogen, der kender nogen, som har været gravid og i nedtrykt tilstand og har født, siger Brian Belling.

Det var en ansat fra Københavns Kommune, som fandt pigen.

- Den ansatte bliver opmærksom på hende, fordi hun græder, sagde vicepolitiinspektør ved Københavns Politi Jesper Bangsgaard tirsdag morgen.

Politiet oplyste kort før klokken 11.30 tirsdag, at der bliver efterforsket i området omkring parkeringspladsen og en naturlegeplads i området. I den forbindelse er området afspærret.

Københavns Politi opfordrer vidner til at kontakte politiet på telefon 114.

FAKTA: Babyluger er udbredte i europæiske lande
Mens Danmark undersøger babyluger, har de siden 2000 eksisteret i Tyskland.

* Der er omkring 100 babyluger i Tyskland. De findes på offentlige og private skadestuer, hospitaler og institutioner. Disse tager døgnet rundt imod uønskede spædbørn over hele landet.

* I babyluger kan forældre efterlade deres spædbørn anonymt. Så snart de lukker lågen, går der en alarm, så sundhedspersonalet kan tage sig af babyen.

* Den tyske "babyklappe" er en opvarmet kasse. Den er foret med tæpper og puder - og et brev med besked om, at forældre har to måneder til at ombestemme sig. Derefter bortadopteres deres barn.

* Siden år 2000 er cirka 500 børn afleveret i de tyske "babyklapper".

* Også andre lande i Europa har babyluger. De findes i Belgien, Holland, Schweiz, Italien, Polen, Tjekkiet, Slovakiet og Ungarn.

Kilde: DR Nyheder.

Nyfødt pige fundet på p-plads i København er stabil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce