Nyeste Alliance

Ny Alliance skrotter nu sit partiprogram og begynder helt forfra igen. Det lille parti vil have en helt ny start og skal drejes i en langt mere liberal retning. Her er det partiformand Naser Khader og chefideolog Anders Samuelsen.
Foto: Polfoto

Nyeste Alliance

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny Alliance starter forfra med et liberalt principprogram, men succesen hænger stadig på Khaders skuldre

Analyse

Efter kun et år med det gamle partiprogram forsøger Ny Alliance nu igen.

Denne gang uden Gitte Seebergs "nok er nok", men i stedet med masser af Anders Samuelsens ideer til reformer på både arbejdsmarkedet og skatteområdet.

Det nye program vil også blive tilsat en god portion af Saxo Bank manden Lars Seier Christensens ideer, så der skulle være garanti for, at Danmark nu får et nyt liberalt parti på Christiansborg.

Den kurs har resterne af Ny Alliance styret efter siden januar og med Jørgen Poulsens exit i forsommeren er der ikke længere nogen intern modstand mod at blive et fuldblods liberalt parti.

Dermed slipper Ny Alliance efter al sandsynlighed for den fløjkrig, der har revet partiet fra hinanden siden begyndelse for halvandet år siden.

Spørgsmålet er så, om der er noget tilbage.

I partiet siger de selvfølgelig ja, og ifølge meningsmålingerne skulle der også være en pæn vælgergruppe, der rent faktisk mener, at Søren Pinds liberale teser er en god ide, som der bør være plads til i dansk politik.

Troværdigt

Problemet i "Nyeste Alliance" er så at få den gruppe til at opfatte partiet som et troværdigt alternativ.

Her spiller Lars Seier Christensen en stor rolle som forbillede for liberale løver, der tror på, at enhver er sin egen lykkes smed, og at statens indflydelse og størrelse skal begrænses så meget som muligt.

Samtidig er han med til at give pondus - og sikkert også økonomi - til det skrantende parti, men ret meget mere kan han heller ikke gøre.

Det er nemlig stadig partiformand Naser Khader, der skal hive vælgerne til, og her ligger partiets egentlige problem, for efter fadæsen i valgkampen går der lang tid før liberalt sindede erhvervsfolk tør sætte deres kryds ved ham.

Derfor er det heller ikke utænkeligt, at Naser Khader bytter plads med Anders Samuelsen, hvis det på et tidspunkt viser sig at være en fordel for partiet.

Lige nu er der bare ikke et alternativ til Naser Khader, når det kommer til at få mere end to procent af vælgerne i tale, og hvis man ikke kan det, så kan man skrive så mange partiprogrammer, som man vil - bare spørg Liberalisterne.

Derfor skal Naser Khader forsøge at genvinde lidt af fordums styrke til sig selv og partiet ved at tale klart og konsekvent til de liberale danskere.

Men at dømme efter generalprøven i går er der lang vej for Naser Khader, som havde svært ved at fortælle, hvad der egentlig adskiller den nyeste alliance fra den gamle.

Nyeste Alliance

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce