Nye tal: Mange flere biler på Fynske Motorvej

Vognmand Torben Andersen fra Tommerup er en af dem, der er godt og grundigt træt af den massive trafik på Fynske Motorvej. Torben Andersen har 50 biler i sin forretning og taber godt en million kroner om året, når hans biler sænker farten fra 80 til 60 kilometer i timen på stykket fra Odense SV til Nr. Aaby. Arkivfoto: Michael Nørgaard

Nye tal: Mange flere biler på Fynske Motorvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye tal fra Vejdirektoratet viser, at danskerne kører mere end nogensinde på motorvejene på Fyn, og at myldretidstrafikken bliver mere og mere tæt.

Det er tredje år i træk, vi ser de her væksttal for trafikken og især motorvejene, og det er meget markant, så hvis bilisterne føler, at der er blevet mere travlt på motorvejen, så viser den her opgørelse, at de har ret.
Niels Tørsløv, trafikdirektør, Vejdirektoratet

Trafikken på Fynske Motorvej og de øvrige danske motorveje buldrer bogstaveligt talt afsted.

Det viser nye tal fra Vejdirektoratet, som dokumenterer, at der bliver mere og mere trangt på motorvejsnettet, ikke mindst det fynske.

Fra 2010 til 2016 er der kommet 22 procent flere biler på Fynske Motorvej, og der er intet i sol, måner og statistikker, der tyder på, at udviklingen sænker farten. Således steg antallet af kørte kilometer på det samlede danske motorvejsnet med 7,1 procent i første kvartal i år sammenlignet med samme kvartal sidste år.

Vejdirektoratets opgørelse for trafikken på E20 fra 2010 til 2016 - de seneste tal fra første kvartal 2017 viser, at udviklingen fortsætter. Grafik: Mikkel Damsgaard Petersen
Vejdirektoratets opgørelse for trafikken på E20 fra 2010 til 2016 - de seneste tal fra første kvartal 2017 viser, at udviklingen fortsætter. Grafik: Mikkel Damsgaard Petersen

Større bilpark

Særligt heftigt er udviklingen gået de sidste tre år, og Niels Tørsløv, trafikdirektør i Vejdirektoratet, peger på flere årsager til den landsdækkende udvikling.

- Det er tredje år i træk, vi ser de her væksttal for trafikken og især motorvejene, og det er meget markant, så hvis bilisterne føler, at der er blevet mere travlt på motorvejen, så viser den her opgørelse, at de har ret.

- Væksten skyldes forbedret økonomi i samfundet, bedre beskæftigelse, en lav rente, og vi ser år for år rekordsalg for biler og leasing af biler. Det ser vi også igen i år, fastslår Niels Tørsløv, som også påpeger, at den danske bilpark er steget med 16 procent siden 2010, og at danskerne pendler længere og længere mellem bopæl og arbejdsplads.

Fyens Stiftstidende har siden maj skrevet om trænglsen på Fynske Motorvej, og selv om tendensen med tættere motorvejstrafik er generel for hele landet, udpeger Vejdirektoratet Fyn som et af de tre steder - de to andre er Hovedstadsområdet og Østjylland - hvor væksten er steget mest, og hvor der derfor også vil være tendens til kø, ikke mindst i myldretiden.

- De strækninger, der i forvejen har mest trafik, bliver også mest belastet i myldretiden. Det giver os nye udfordringer, for vi skal sørge for, at bilisterne udnytter vejnettet så godt som muligt og får så lidt spildtid i kø som muligt, siger trafikdirektøren.

Hurtig oprydning

Vejdirektoratet er i fuld sving med at forbedre eksisterende og udvikle nye metoder, der kan få motorvejstrafikken til at glide bedst og forhindre kø-kørsel og ulykker, der både har store menneskelige og økonomiske omkostninger.

- Vi er nødt til at blive endnu skrappere på at reducere de gener, vi kan påvirke, fastslår Niels Tørsløv og uddyber:

- Det gælder for eksempel hurtig oprydning efter ulykker - det samarbejder vi med Rigspolitiet om, og det arbejde fortsætter. Vi udvikler også trafikinformation, så den kommer så hurtigt som muligt ud og bilister ikke bliver overraskede over, at der er kødannelse. Vi er på vej ind i et nyt samarbejde med kommunerne, så trafikanterne også kan få information om f.eks vejarbejder på de kommunale veje.

De seneste tre år er trafikken på motorvejsnettet steget med cirka fem procent om året.

Nye tal: Mange flere biler på Fynske Motorvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce