Nye oplysninger om danskers våbensmugling


Nye oplysninger om danskers våbensmugling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En spektakulær våbennedkastning i Indien fortsætter med at udvikle sig, selv om der nu er gået 14 år. Dansk mistænkt risikerer stadig at blive udleveret.

Nye dokumenter i sagen om danske Niels Holcks våbensmugling viser, at der er forgreninger helt ind i de inderste cirkler hos Bangladeshs regering.

Det var i 1995, at over fire ton våben fra et fly blev smidt ud over Purulia i det nordøstlige Indien. Med i lastrummet var danske Niels Christian Nielsen, der nu kalder sig Niels Holck. Han var dengang aktiv i den indiske bevægelse Ananda Marga, og ifølge ham skulle våbnene hjælpe et lokalt mindretal i delstaten Vestbengalen med at forsvare sig mod overgreb fra myndighedene.

Holck har lige siden været eftersøgt af de indiske myndigheder, der vil have ham dømt for våbensmuglingen. Han opholder sig stadig i Danmark, hvor Justitsministeriet i øjeblikket overvejer det indiske krav om en udlevering.

Det er i forvejen kendt, at de mange våben blev købt i Bulgarien. Men den indiske avis Hindustan Times skriver nu, at de såkaldte slutbruger-dokumenter til brug for våbenhandlen blev udfærdiget i Bangladesh. Det fremgår ifølge avisen af netop offentliggjorte dokumenter.

Det skulle således være den nu 64-årige Mohammed Shubid Ali Bhuiyan, der dengang var stabschef hos landets ministerpræsident, der skrev under på papirerne.

Ifølge avisen har Indien ikke haft held til at få Bhuiyan afhørt.

- Hvis de indiske myndigheder kommer med en forespørgsel til os, gennem de officielle kanaler, for at undersøge denne persons rolle i sagen fra Purulia, så vil vi samarbejde, siger Bangladeshs vicehøjkommissær i Indien, Mashrafe Binte Shams.

Nye oplysninger om danskers våbensmugling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce