Nye oplysninger om bombeattentat glæder venstrefløjen


Nye oplysninger om bombeattentat glæder venstrefløjen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Organisationer håber at få opklaret, hvem der stod bag bombedrabet på 29-årig venstreaktivist i 1992.

Der hersker stor tilfredshed hos Internationale Socialister, efter at en tidligere højrefløjsaktivist nu står frem i Ekstra Bladet og peger på en bestemt person som bagmanden bag et bombeattentat i 1992.

Ved attentatet, der var rettet mod Internationale Socialisters kontor i Søllerødgade på Nørrebro, blev den 29-årige venstrefløjsaktivist Henrik Christensen dræbt af en kraftig brevbombe.

Med en afhoppet svensk nazist som kilde hævder avisen, at det var en højtstående dansk nazist fra gruppen Blood & Honour, der stod bag drabet. Og at bagmanden skal findes på den yderste højrefløj stemmer overens med Internationale Socialisters opfattelse.

- Det er glædeligt, at det nu med Ekstra Bladets historie i dag, er kommet frem, hvilke navne og hvilke fascistiske kræfter, det var, som den 16. marts 1992 stod bag bombedrabet i Søllerødgade mod Internationale Socialisters kontor, som kostede vores kammerat Henrik Christensen livet, skriver foreningen i en udtalelse.

Bombedrabet på Henrik Christensen er aldrig blevet opklaret, og politifolk har gennem årene mere end antydet, at han selv var ved at fremstille en bombe, da den gik af.

Politiet vil nu se nærmere på Ekstra Bladets oplysninger for at se, om de skulle give anledning til at tage sagen op igen.

Hos Internationale Socialister er der ingen tvivl om, at bombeattentatet var politisk motiveret.

- Venstrefløjen har lige siden bomben peget på, at det var hos det nazistiske højre at gerningsmanden skulle findes, men politiet har aldrig set den vej, lyder det i udtalelsen.

Også den venstreorienterede forening Demos ser frem til, at myndighederne retter sin efterforskning hen på, at bagmanden skal findes i kredse på den yderste højrefløj.

- Vi har gennem det sidste år tilskrevet Justitsministeren og Rigspolitiet ved tre breve. Vi har heri forsøgt at gøre opmærksom på de internationale forbindelser og netværk som har eksisteret gennem de sidste 25 år, siger talskvinde Tove Jensen.

Manden som angiveligt skulle være bagmand for bombeattentatet døde i 2001 og var en central figur i det nordiske nazist-miljø op gennem 1990'erne.

Nye oplysninger om bombeattentat glæder venstrefløjen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce