Nye fartgrænser koster bilister kortet

Rigspolitiets Færdselsafdeling - fartkontrol på Motorvejen ved Nyborg

Nye fartgrænser koster bilister kortet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

STRAF: Flere bilister får betinget frakendelse af kørekortet end tidligere

Høj fart på motorveje og i byerne koster i dag langt flere bilister kørekortet end tidligere.

Det sker, fordi grænsen for en betinget frakendelse af førerretten i foråret blev sat ned, samtidig med at hastigheden på flere motorvejsstrækninger blev sat op til 130 kilometer i timen.

- Antallet af trafikanter, som er blevet betinget frakendt førerretten, er steget markant, siden de nye regler trådte i kraft med skærpede sanktioner, bekræfter Peder Pedersen, leder af Rigspoli- tiets Færdselsafdeling på Fyn.

Alene inden for de seneste seks måneder har 826 bilister fået frataget kørekortet, fordi de kørte for stærkt.

Til sammenligning måtte 1191 bilister midlertidigt af med kørekortet i hele 2003, men dengang skulle der også en langt højere hastighed til end i dag.

Tydelig stigning

Det er Rigspolitiets Færdselsafdeling i København, der samler tallene for hele lan-det.

- Der er helt tydeligt en stigning, og det er især den øgede indsats med kontrol på motorvejene, som har kostet flere en frakendelse, siger Søren Hardrup, færdselsafdelingens statistik- og planlægningssektion.

I 2003 kunne bilisterne tillade sig en overskridelse på 70 procent af hastighedsgrænserne, før der blev tale om en betinget frakendelse. Det betød, at grænsen på motorvej lå på 187 kilometer i timen.

Med de nye og strammere regler siden 30. april skal man kun overskride hastigheden med 60 procent.

- I det forløbne halvår har vi kørt intensivt på motorvejen, så her er faldet mange betingede frakendelser. Men det gælder altså også på landeveje og i byerne, hvor flere og flere blive betinget frakendt førerretten, siger Peder Pedersen.

En betinget frakendelse betyder, at bilisten bliver indkaldt til en kontrollerende køreprøve.

Består man ikke første gang, kan man gå op igen. Samtidig er frakendelsen betinget, så man må ikke begå en ny overtrædelse i en prøvetid på tre år. Bliver man alligevel igen taget for at køre for stærkt, mister man kortet ubetinget.

I første omgang kan man altså køre fra stedet med kortet i lommen, og man kan få lov til at beholde det - hvis man efterfølgende består køreprøven og holder sig på måtten de kommende tre år.

Hos Odense Politi mærker man også tydeligt de strammere regler for hastighedsovertrædelser.

- Vi kan klart se, at der er kommet mange flere sager det seneste halve år. Antallet af sager stiger hele tiden, siger vicepolitinspektør Ebbe Krogaard, Odense Politi.
Bremsen i: Fartkontrol ved Nyborg. foto: jørgen hansen
Bremsen i: Fartkontrol ved Nyborg. foto: jørgen hansen

Nye fartgrænser koster bilister kortet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce