Ny tværpolitisk forening vil have cannabis legaliseret


Ny tværpolitisk forening vil have cannabis legaliseret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mens VK-regeringen og Dansk Folkeparti ønsker fristaden Christiania i København normaliseret med det primære mål at komme det åbenlyse hashsalg til livs, har et tværpolitisk netværk af partier og organisationer netop dannet Cannabisrådet, der kæmper for en legalisering af det forbudte euforiserende stof. Bag initiativet står Venstres Ungdom, Socialistisk Folkeparti, Radikal Ungdom, Hampepartiet, Minoritetspartiet, Enhedslisten, Christianias Kulturforening og Socialistisk Ungdoms Front.

- Det er en tværpolitisk paraplyorganisation for partier, organisationer og enkeltpersoner af vidt forskellig observans, der alle ønsker cannabis legaliseret. Trods vore forskellige politiske overbevisninger vil vi samarbejde om en realistisk information om cannabis til fremme for en legalisering af planten, skriver Cannabisrådet i en fælles udtalelse.

Frank Hedegaard (SF), der er medlem af Københavns Borgerrepræsentation, forklarer, at rådet ønsker en ændring af loven om euforiserende stoffer, så de bløde rusmidler som hash og marijuana adskilles fra den hårde narkotika. Siden 1955 har cannabis stået på listen over forbudte euforiserende stoffer i den danske straffelov side om side med hårde stoffer som heroin, kokain og amfetamin.

Formanden for Venstres Ungdom (VU), Claus Horsted, forklarer, at VU i mange år er gået ind for en legalisering af hash efter den hollandske model med coffeeshops, men sidste sommer tog VU's landsstævne skridtet fuldt ud, så de nu går ind for en ren legalisering af hash.

- Dermed mener vi, at vi måske skal brede salget ud, så det ikke kun sker fra coffeeshops, siger Claus Horsted.

Ny tværpolitisk forening vil have cannabis legaliseret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce