Ny rolle for fynsk eks-minister: Dan Jørgensen stiger i hierarkiet hos Socialdemokratiet

Fynske Dan Jørgensen stiger i hierarkiet hos Socialdemokratiet og skal fremover være gruppenæstformand for folketingsgruppen. Foto: Lasse Hansen

Ny rolle for fynsk eks-minister: Dan Jørgensen stiger i hierarkiet hos Socialdemokratiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den fynske folketingspolitiker Dan Jørgensen er ny gruppenæstformand for Socialdemokratiets gruppe på Christiansborg.

Posten har stået ledig, siden Bjarne Corydon forlod folketingsgruppen, men tirsdag tog fynske Dan Jørgensen over som gruppenæstformand for Socialdemokratiets folketingsgruppe.

- Jeg ser frem til, at jeg nu skal være med til at tegne vores partis ideologiske profil på en lang række områder. Det har ordførerskaberne selvfølgelig også handlet om, men nu skal jeg være angrebsspiller under de større diskussioner om blandt andet lighed og ulighed og velfærd kontra skattelettelser, siger Dan Jørgensen.

I de fynske gader op til kommunalvalget mærkede politikeren et ønske om, at partiet skal være mere offensive i forhold til at være opposition til regeringen. Og det vil han lytte til.

- Vi har en ultraborgerlig regering i Danmark, som vi i forvejen giver fint modspil, men det vil vi gerne skrue endnu mere op for frem mod valget.

Den forhenværende fødevareminister har hidtil været udlændinge- og integrationsordfører, men forfremmes altså nu til næstformand for gruppen på Christiansborg. Fynboen afgiver samtidig sine ordførerskaber, som fremover varetages af Mattias Tesfaye. Det skete i en rokade, som faldt på plads på partiets gruppemøde tirsdag.

Repræsenterer ledelsen

Den nye plads i hierarkiet giver Dan Jørgensen friere hænder i de politiske debatter, fortæller han.

- Det giver gode muligheder, fordi jeg nu kan byde ind og tage debatter på alle politiske områder på vegne af ledelsen i folketingsgruppen. Tidligere har jeg primært skullet holde mig til mit ordførerskab på udlændingeområdet, nu kan jeg også tage de større, mere ideologiske debatter. Jeg glæder mig til at få tid og ressourcer til at kæmpe med næb og kløer på den ideologiske bane.

Posten har været ledig, siden Corydon forlod jer. Hvor vigtig er rollen, hvis man har kunnet holde til, at den ikke har været udfyldt siden da?

- Vi har jo godt vidst, at vi ikke var på vej mod et folketingsvalg i den seneste tid, men nu nærmer det sig. Og så er det naturligt nok, at vi mobiliserer gode kræfter til at tage debatterne, siger Dan Jørgensen, der ikke vil udtale sig om de strategiske tanker bag rokaden.

Skal være med til at tegne partiet

Du har tidligere været minister. Hvor stort er det for dig personligt at blive gruppenæstformand?

- Det er jeg da glad for, og jeg ser frem til det. Det er en mulighed for med en bredere palet at være med til at tegne vores parti og sætte de ideologiske debatter, der er vigtige for os, på dagsordenen op til valget.

Hvad betyder det for fynboerne, at gruppenæstformanden nu er fynsk?

- Jeg repræsenterer hele partiet og skal gerne være en god repræsentant for en socialdemokrat i Sønderjylland eller en på Sjælland. Men når det er sagt, er jeg jo valgt på Fyn og har min politiske gang på Fyn, ligesom jeg prøver at følge med i fynske sager og tjene fynske interesser, så godt jeg kan. Og det skader jo næppe, at jeg har fået en ny post med indflydelse på mange politiske områder.

42-årige Dan Jørgensen var minister for fødevarer, landbrug og fiskeri fra december 2013 til juni 2015. Han har desuden været medlem af EU-parlamentet for Socialdemokratiet gennem en længere årrække.

Ny rolle for fynsk eks-minister: Dan Jørgensen stiger i hierarkiet hos Socialdemokratiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce