Ny rød tænketank mangler penge

Forskningsprojektet Et godt liv som gammel præsenteres på SDU i Odense.

Ny rød tænketank mangler penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den nye centrum-venstre-tænketank, Cevea, vil udfordre sit liberale modstykke, Cepos

Værdikampens fronter bliver trukket op.

En ny venstreorienteret tænketank vil udfordre sit liberale modstykke, Cepos. Men Centrum-Venstre Akademiet (Cevea), som den nye tænketank hedder, er fra begyndelsen bagud på point. Cevea har et forventet årsbudget på cirka tre millioner kroner i 2011, mens Cepos allerede råder over mindst det dobbelte.

- Jeg kender ikke deres faktiske økonomi, men hvis de tre millioner kroner, jeg har fået oplyst, er, hvad de har, så har vi væsentligt mere, end de har, siger Cepos-direktør Martin Ågerup.

Ceveas direktør, Jens Jonatan Steen, har indtil nu fået rejst omkring en halv million kroner til projektet. Pengene kommer især fra fagbevægelsen. Eksempelvis har HK, 3F, Dansk Metal, Nærings- og Nydelsesmiddelarbejder Forbundet (NNF) og LO Storkøbenhavn spyttet i kassen. Men Cevea-direktøren har brug for større risikovillighed fra den danske centrum-venstrefløj.

- Vi er langt bagude på penge, men langt fremme på idéerne. Derfor har vi også en kæmpe udfordring i at bevise vores værd over for kommende sponsorer og investorer. Vi har brug for en øget risikovillighed på den danske centrum-venstrefløj, hvor progressive erhvervsledere, fagforeningsfolk og privatpersoner skal have vilje til at investere i den politiske idékamp, siger Jens Jonatan Steen.

Cevea oplyser, at over 100 mennesker arbejder frivilligt i blandt andet tænketankens bestyrelse, sekretariat og rådgivergruppe. Alligevel kalder Cevea den værdipolitiske kamp mod Cepos for "Davids kamp mod Goliat".

- De har Mærsk og Saxo Bank i ryggen, mens vi satser på bidrag fra almindelige mennesker, fagforeninger og progressive erhvervsfolk, siger Cevea-direktør Jens Jonatan Steen. (ritzau)

Ny rød tænketank mangler penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce