Flere unge søger om optagelse på studier på Syddansk Universitet via kvote 2. Og flere af dem har SDU øverst på listen. Det viser det samlede tal for årets ansøgninger i kvote 2, som SDU netop har offentliggjort.

I år har Syddansk Universitet ventet ekstra længe med at offentliggøre, hvor mange der har søgt om optagelse via kvote 2.

I år er nemlig et særligt år for SDU. Det har, som det første universitet i landet, valgt at satse på at optage langt flere studerende gennem kvote 2.

Universitetet kalder det testbaseret optag, fordi ansøgerne til 59 af deres uddannelser udover at søge gennem kvote 2 nu også skal gennem både test og samtaler, der afgør, om de er egnet til studiet.

En ny vej, der kunne afspejle sig i årets ansøgertal.

Tallet viser nu, at 8.050 har søgt om at blive optaget på SDU.

En lille stigning på 5,2 procent i forholdt til sidste år.

En stor del af ansøgerne har netop søgt en af de uddannelser, hvor der nu er testbaseret optag via kvote 2.

SDUs rektor Henrik Dam glæder sig over, at de nu på mange uddannelser kan se frem til at møde de kommende studerende inden optag og dermed sikre sig, at de har både evnerne og viljen til at gennemføre en universitetsuddannelse.

- Vi er meget glade for, at de unge mennesker tager så godt imod vores nye optagemodel. Men det væsentligste for os er ikke, hvor mange der deltager i testen. Vores fokus er at give deltagerne en god oplevelse, når de møder os første gang. Og vores langsigtede mål er at mindske vores studerendes frafald og øge antallet af studerende, der gennemfører på normeret tid, siger rektor på SDU Henrik Dam.

Rektor for Syddansk Universitet Henrik Dam har flere gang sagt, at han satser på kvalitet fremfor kvantitet, derfor er hans mål ikke flere ansøgere, men bedre egnede ansøgere. Det skal satsningen på øget testbaseret optag gennem kvote 2 fremover være med til at sikre.
Rektor for Syddansk Universitet Henrik Dam har flere gang sagt, at han satser på kvalitet fremfor kvantitet, derfor er hans mål ikke flere ansøgere, men bedre egnede ansøgere. Det skal satsningen på øget testbaseret optag gennem kvote 2 fremover være med til at sikre.

En anden glædelig nyhed afspejler sig også i tallet for årets pulje af ansøgere i kvote 2.
Der er også en stigning i antallet af ansøgere, der har Syddansk Universitet som deres første prioritet. SDU står øverst på 3870 ansøgninger.

Det er en stigning på 12,2 procent i forhold til sidste år, hvor SDU modtog 3.449 ansøgninger med universitetet som førsteprioritet.

De test og samtaler, som ansøgerne skal til på de 59 uddannelser, der nu arbejder med testbaseret optag, bliver indkaldt og skal møde den 22. og 23. april.

  • Jørgensen_Kristina_Lund_(2015)_15

    Af:

    Jeg har siden 2012 været uddannelsespolitisk journalist på Samfundsredaktionen med ansvar for at dække for uddannelse og dannelse af vores børn. Fra vuggestue til de højere læreranstalter. Jeg har været på Fyens Stiftstidende siden 2005 og har tidligere skrevet for weekendredaktionen, erhverv, web, og tillæg. Jeg bor i Odense og har tre børn.