Ny regionsformand har ingen svar om mystisk Holst-ansættelse

Foto: Nils Mogensen Svalebøg

Ny regionsformand har ingen svar om mystisk Holst-ansættelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stephanie Lose (V) kendte ikke noget til, hvad Carl Holsts tidligere kampagnemedarbejder lavede i Region Syddanmark.

Når forsvarsminister Carl Holsts (V) nuværende spindoktor præsenterede sig selv, mens han op til folketingsvalget i juni var ansat i Region Syddanmark, kaldte han sig for personlig assistent for Carl Holst, der på det tidspunkt var formand for regionen.

På hjemmesiden for kommunikationsbureauet Kyster Presse, som Christian Ingemann Nielsen har været tilknyttet, bliver han yderligere beskrevet som personlig rådgiver for Holst i hans tid som regionsformand.

Og Forsvarsministeriet kalder ham for tidligere presserådgiver for direktionen i Region Syddanmark.

Sagen er bare, at Carl Holst klart afviser, at hans spindoktor har fået løn for at være hverken hans personlige assistent eller rådgiver, og at direktionen i Region Syddanmark afviser, at den nogensinde har haft en presserådgiver tilknyttet.

Både Holst og direktionen fortæller derimod, at Christian Ingemann Nielsen har været midlertidigt tilknyttet et projekt med titlen Smart velfærd og vækst. Et projekt der løb ud, netop som valget var overstået, og Carl Holst var blevet valgt til Folketinget.

Det har fået politikere fra Konservative, Enhedslisten, Socialdemokraterne, SF og Radikale til at rejse mistanke om, at Christian Ingemann Nielsen i virkeligheden fik løn af regionen for at føre personlig valgkamp for Carl Holst - Ingemann har tidligere ført valgkamp for Carl Holst op til regionsrådsvalget i 2013. Ingen af politikerne i regionen - ud over Carl Holst - kendte til Christian Ingemann Nielsens ansættelse, og kun få havde andet end et meget overfladisk kendskab til projekt Smart velfærd og vækst.

Foto: Nils Mogensen Svalebøg

- Hvem er Christian Ingemann Nielsen?

Carls Holsts afløser som regionsrådsformand i Syddanmark, Stephanie Lose (V) var også helt uvidende om, hvad Christian Ingemann Nielsen lavede i regionen.

- Jeg har ikke vidst, hvem Christian Ingemann Nielsen var, eller hvad han lavede. Jeg har dog set ham et par gange, når jeg har været til møde på Carl Holsts kontor. Jeg forventer, at administrationen bidrager til at besvare de ubesvarede spørgsmål, der er i denne sag, siger hun.

Kendte du til projektet Smart velfærd og vækst?

- Ja, det gør jeg. Det mener jeg også, at alle andre regionsrådsmedlemmer bør gøre.

Det blev afsluttet i juni lige efter folketingsvalget. Hvad er der kommet ud af det?

- Det ved jeg ikke. Jeg har ikke set noget statusmateriale.


Der er politikere, der har en mistanke om, at det hele handlede om at hjælpe Carl Holst i Folketinget. Deler du den den mistanke?

- Nej. Jeg betvivler ikke administrationens oplysninger, om hvad manden har lavet. Men jeg kender kun til det på samme niveau som andre regionsrådsmedlemmer.

Har du en personlige assistent eller rådgiver eller har du planer om at få det?

- Nej, jeg har en sekretær. Jeg tror slet ikke, man kan have sådan en, når man er regionsformand, siger Stephanie Lose.

Foto: Michael Svenningsen

Sagen skal kulegraves

Region Syddanmark har oplyst, at stillingen som Christian Ingemann Nielsen blev ansat i, blev slået op på foranledning af Carl Holst og tidligere regionsdirektør Mikkel Hemmingsen. Carl Holst afviser, at han havde indflydelse på, at det blev hans kampagnemedarbejder fra valget i 2013, Christian Ingemann Nielsen, der fik jobbet.

Både Konservative og Liberal Alliance i Region Syddanmark til nu have sagen kulegravet, mens SF og Socialdemokraterne vil have den diskuteret på forretningsudvalgsmøde på onsdag.

- Jeg har en forventning om at den ny formand Stephanie Lose gør sit yderste for at afdække denne betændte sag med meget modstridende forklaringer, siger Lasse Krull (K).

- Regionens forklaring om, at Ingemann har været ansat til at lave kommunikation på projekt Smart velfærd og vækst, giver ingen mening. Der er ingen andre projekter, som har fået ansat deres egen kommunikationskonsulent, siger Ida Damborg (SF).

- Jeg har min tvivl om, hvad dette Smart velfærd-projekt overhovedet er for noget, og hvad der er kommet ud af det. Hvad var overhovedet meningen med det? Vi bliver nødt til at komme sandheden nærmere, end vi er nu, siger Poul Erik Svendsen (S).

- Vi er nødt til at få dette kulegravet. Det ser mistænkeligt ud, siger Marianne Mathiesen (LA).

- Regionen bør ikke bruge penge på en kulegravning, men det er fint, at journalister har fået afdækket, at der er noget her, der ikke er helt rent i kanten, siger Kristian Grønbæk Andersen (R).

Ny regionsformand har ingen svar om mystisk Holst-ansættelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce