Ny politienhed skal stoppe tyvebander


Ny politienhed skal stoppe tyvebander

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny tryghedspakke giver politiet ekstra muskler til at bekæmpe rockere, bander og organiserede indbrud.

Politiet skal blive bedre til at fange rockere, bandemedlemmer og organiserede indbrudstyve og sende dem bag lås og slå.

Derfor får politiet tilført i alt 140 millioner kroner som del af aftalen om en tryghedspakke mellem regeringen, Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne.

Lidt mere en halvdelen af pengene - i alt 80 millioner kroner - skal gå til at videreføre den såkaldte bande task force, som er sammensat af 80 medarbejdere fra politiet og anklagemyndigheden.

- Bandeenheden fungerer rigtig godt og har fået dømt mange kriminelle bandemedlemmer. Den gør vi nu permanent og tilføre den yderligere 10 millioner kroner til at bekæmpe rockere og bander i Vestdanmark, siger justitsminister Lars Barfoed (K).

Politiet får desuden 30 millioner kroner ekstra til at bekæmpe den organiserede indbrudskriminalitet i hele Danmark.

Samtidig har partierne afsat 20 millioner kroner, som skal gå til, at politiet kan indkøbe mobilt overvågningsudstyr, som skal gøre det lettere at fange indbrudstyvene.

- Ligesom når det gælder rockerkriminaliteten vil vi oprette en enhed, som skal arbejde på tværs af politikredsene med at stoppe den organiserede indbrudskriminalitet, hjemmerøvere og omrejsende udenlandske kriminelle, siger Lars Barfoed.

Han mener, at det er nødvendigt at gribe ind over for netop tyvebanderne, fordi de står for en stigende del af kriminaliteten i Danmark.

I alt vil tryghedspakken koste 270 millioner kroner, når man blandt andet indregner udgifterne til en fordobling af straffen for hjemmerøver og overfaldsvoldtægter til fem år og opførelsen af en ny arrestafdeling i Vestdanmark til rockere og bandemedlemmer.

Pengene skal blandt andet findes ved at udvise flere udenlandske kriminelle i stedet for at lade dem afsone i Danmark.

Ny politienhed skal stoppe tyvebander

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce