Ny minister vil have flere piger i trøjen


Ny minister vil have flere piger i trøjen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmarks nye forsvarsminister, Gitte Lillelund Bech, vil have flere piger ind i forsvaret. Det fastslår hun under tårevædet farvel til Søren Gade i ministeriet.

- Piger er seje. Og de kan også godt lide grej og gear.

Danmarks nye forsvarsminister, Gitte Lillelund Bech (V), lægger ikke skjul på, at hun vil have flere piger ind i det danske forsvar og ud på de internationale missioner i blandt andet Afghanistan og Kosovo.

- Det er en af mine små kæpheste. Jeg ved, at Forsvarskommandoen er ved at være trætte af, at jeg spørger til, hvorfor vi ikke gør som Holland og Canada. Men det arbejde vil jeg fortsætte, siger Gitte Lillelund Bech.

Derudover var der ikke meget tid til at svare på spørgsmål om lækagesagen og visionerne for krigen i Afghanistan, da Gitte Lillelund Bech fik overdraget nøglerne til Forsvarsministeriet.

Hun fastslår dog, at hun ikke vil kommentere på lækagesagen, før politiet har afsluttet deres undersøgelse.

Derefter måtte hun haste over i folketingssalen for at deltage i debatten om, hvorvidt milliardkøbet af nye kampfly skal udskydes.

Klemt inde i Forsvarsministeriets lille kantine på 4. sal kunne Søren Gade ikke holde tårerne tilbage, da departementschef Lars Findsen holdt tale for ham.

Gades sidste handling som minister var at besøge de hårdt sårede soldater på Rigshospitalet. Ifølge Findsen var den handling kendetegnende for Gade, der har besøgt samtlige soldaterhold på alle Danmarks internationale missioner.

Gade takkede i sin tale for samarbejdet med ministeriets folk og roste sin efterfølger for allerede at være "oppe i gear". Gitte Lillelund Bech har nemlig både besøgt Kosovo, Irak og Afghanistan sammen med Gade og fungeret som næstformand i forsvarsudvalget.

- Vær ærlig og vær dig selv. Så ved jeg, at du bliver en succes, sagde Søren Gade og fik dermed også Gitte Lillelund Bech til at bryde ud i tårer.

Det fik den Gade til at komme med en trøstende bemærkning:

- Nu er det jo ikke sådan, at jeg dør. Jeg kører bare til Jylland.

Og det gjorde han. Så snart talerne var slut, forsvandt han ud af kameraernes søgere bag tre militær politibetjente. Afskeden markerer en total exit fra politik efter fem år på posten. Gade har ikke løftet sløret for, hvad han nu skal lave.

Ny minister vil have flere piger i trøjen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce