Ny minister for de krøllede hjerner


Ny minister for de krøllede hjerner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det bliver en utraditionel tænker, der overtager videnskabsministeriet fra Helge Sander. Charlotte Sahl-Madsen betegnes som ildsjæl og utraditionel.

Det bliver et ubeskrevet politisk blad, der kommer til at sidde i stolen som konservativ minister for videnskab, teknologi og udvikling.

Men nyudnævnte Charlotte Sahl-Madsen har masser af erfaring, når det drejer sig om at ruste Danmarks hjerner til fremtiden.

Rektor på Alssund Gymnasium Birgitte Vedersøe, der også sidder i bestyrelsen for Syddansk Universitet, ser frem til den nye minister og hendes idéer.

- Charlotte plejer at sætte sig meget høje mål. Hun mener, man skal bruge de krøllede hjerner til læring og i videnskaben. Der er mange måder at nå frem til et mål på, siger rektoren.

Charlotte Sahl-Madsen er i dag formand for Danfoss Universe. Og hun har tidligere været chef for blandt andet Lego Vision Lab. Samtidig er hun bestyrelsesformand for Den Jyske Opera, og hun sidder i bestyrelsen for Dansk Arkitektur Center.

Den nye minister bliver betegnet som en ildsjæl, som utrolig engageret og hun tager imod opgaver med stor entusiasme. Hun er karismatisk, lattermild, åben og glad.

- Jeg tror hendes kvalifikationer er meget anderledes, end man er vant til at se. Og det ser jeg som noget meget positivt. Jeg er spændt på, hvordan hun bliver taget imod i universitetsmiljøet, siger Birgitte Vedersøe, og tilføjer:

- Hun er en helt anden type end Helge Sander - men jeg tror, der vil være glæde over at skulle arbejde sammen med hende, siger Birgitte Vedersøe.

Direktør på Danfoss Universe Michael Sølvsten har arbejdet sammen med Charlotte Sahl-Madsen siden 2005. Og han siger, at hendes netværk indenfor forskning, innovation og læring er enorm.

- Kender jeg hende ret, er hun allerede i gang med at sætte sig nye mål som minister. Det er et tab for Danfoss men en gevinst for Danmark. Og jeg mener, at det er det skarpeste valg af minister. Løkke og Espersen har hjort, siger han. Charlotte Sahl-Madsen er 46 år, hun er ikke gift og har ingen børn. Den nye minister bor i Høruphav på Als.

Ny minister for de krøllede hjerner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce