Ny miljøminister med stort M


Ny miljøminister med stort M

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Miljøet skal højere op på den politiske dagsorden, lover den ny minister. Karen Ellemann vil alene tjene miljøets interesser, siger hun.

- I får en miljøminister med stort M. Det er min helt klare ambition at få miljøet meget højere op på den politiske dagsorden.

Der er ingen slinger i valsen hos tidligere indenrigs- og socialminister Karen Ellemann (V), da hun tirsdag overtager posten som miljøminister fra partifællen Troels Lund Poulsen.

Karen Ellemann kommer til sit ny ministerium alene med det formål at tjene miljøet, forsikrer hun. Men anerkender dog samtidig, at der altid er konflikter i Venstres folketingsgruppe mellem landbrugets og naturens interesser.

Mange af de senere års forlig på miljøområdet er indgået med spinkelt flertal. Men, siger Karen Ellemann: - Til oppositionen vil jeg gerne sende et signal om samarbejde.

Den nyslåede miljøminister har ikke før beskæftiget sig politisk med sit kommende arbejdsområde, men er en stor ynder og bruger af naturen, oplyser hun. Departementschef Marianne Thyrring røber i sin tale, at Karen Ellemann er indehaver af et jagttegn - men at hun ikke har løsnet et skud de seneste 10 år.

Karen Ellemann overrækker sin forgænger en stor kugleramme i miljøvenligt træ, nu hvor han som skatteminister skal over og sidde med "Danmarks største regneark".

Troels Lund Poulsen erklærer på falderebet sin kærlighed til det "halalhippie-ministerium", han har været chef for i godt to år. Han er kommet til at holde af den meget flade ledelsesstruktur, hvor det er nemt for alle at komme til at tale med ministeren, siger han.

Og så overrækker han bl.a. et fiskenet i gave til Karen Ellemann, der snart som en af sine første opgaver skal levere et nyt overvågningsprogram for naturen.

Ny miljøminister med stort M

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce