Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) får karakteren -0,6 for sin indsats, viser ny måling.

Den fynske Venstre-minister Lars Christian Lilleholt får et gennemsnitskarakter på -0,6 for sin indsats som minister.

Sådan lyder det i en ny måling, som Norstat har lavet for Altinget, hvor man har spurgt et udsnit af vælgerne, hvordan de vil bedømme de forskellige ministres indsats.

Minustallet er ikke noget, der bekymrer energi-, forsynings- og klimaministeren.

- Det er ikke noget, jeg ligger søvnløs over. Der ligger dygtige minister foran mig og dygtige politikere bag mig. Jeg gør mit bedste og gør tingene så godt, som jeg kan. Og det håber jeg, at vælgerne bedømmer, siger Lars Christian Lilleholt (V).

Hvordan bedømmer du ministrenes indsats? Sådan blev 1003 svarpersoner spurgt. Meningsmålingen er foretaget på Norstals internetpanel for Altinget.
Skala: Den meget dårlige præstation (-10) til den meget gode præstation (+10).

Mere end hver tredje - altså 34 procent - har svaret "ved ikke", til spørgsmålet om ministerens indsats.

- Jeg er ikke som politiker optaget af at komme på forsiden eller deltage i forskellige realityprogrammer. Jeg er optaget af at lave et seriøst stykke arbejde. Og det har jeg ikke i sinde at lave om på, siger han.

Kultur- og kirkeminister Bertel Haarder ligger klart i front for sin indsats på 1,7 point.

I bund ligger statsminister Lars Løkke Rasmussen og uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen, der får henholdsvis -1,4 og -1,8 for deres indsats.