Ny køreplan: Togturen vestover tager længere tid

Langeskov Togstation får timedrift fra 11. december.
Foto: Asbjørn Sand

Ny køreplan: Togturen vestover tager længere tid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Turen med regionaltoget fra Odense til Middelfart bliver op til syv minutter længere i 2017. Pendlerne i Langskov får til gengæld timedrift.

Pendlere, som benytter regionaltoget mellem Middelfart og Odense, må finde sig i at tilbringe mere tid i toget, når DSBs køreplan for 2017 træder i kraft 11. december. Helt op til syv minutter længere tager det fremover at køre strækningen.

DSB har haft svært ved at leve op til rettidigheden i 2016 og er derfor klar med større justeringer af køreplanen. Årsagen til forringelserne på strækningen mellem Odense og Middelfart skyldes de rammer, som DSB har fået af Banedanmark, forklarer informationschef i DSB Tony Bispeskov.

- Det hænger sammen med godstogstrafikken. De rammer er allerede delt ud og er ikke noget, man lige rykker rundt med. Derfor vil folk opleve, at de skal vente nogle minutter på, at et tog passerer. Det er mest på turen vestover, at det er et problem, og det er selvfølgelig noget, vi arbejder på forbedre i 2018, siger han.

Timedrift i Langeskov

Øst for Odense byder den nye køreplan dog på gode nyheder.
Hver time får Langeskov et direkte tog til København, Odense og Aarhus, og pendlerne i Langeskov slipper dermed for et irriterende togskifte i enten Nyborg eller Odense.

- Togturen til København går fra at tage en time og 47 minutter til nu at tage en time og 29 minutter, så det er en klar forbedring, siger Tony Bispeskov.

For pendlere, som skal til København fra Odense med intercitytoget, bliver turen forlænget med tre minutter på grund af stoppet i Langeskov.

- Men de har jo mulighed for at tage lyntoget. Den bliver ikke påvirket af timedriften i Langeskov, siger Tony Bispeskov.

Ny køreplan: Togturen vestover tager længere tid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce