Ny bakterie kan holde os slanke


Ny bakterie kan holde os slanke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ernæringsforskere arbejder på højtryk for at finde nye veje til at undgå overvægt og dermed livsstilssygdomme. Dansk virksomhed på vej med supermættende mad.

WHO har identificeret overvægt, som en af de allerstørste trusler mod folkesundheden og vurderer, at 1,6 mia. er overvægtige. Det er baggrunden for, at ernæringsforskere verden over er i fuld gang med at finde ud af, hvordan man kan påvirke vores mæthedsfølelse, så vi simpelthen ikke har så stort behov for at putte noget mad i munden. Det skriver Børsen torsdag.

Den danske virksomhed Chr. Hansen A/S har i et tæt samarbejde med Københavns Universitet nu fundet frem til en bakteriestamme, som kan påvirke vores mæthedsfornemmelse ved, at den sender signalmolekyler ud i vores organisme. Bakteriestammen, som virksomheden har søgt patent på, ser ifølge marketingdirektør Lars Bredmose, Chr. Hansen A/S så lovende ud, at virksomheden regner med, at forbrugerne i løbet af to år kan få fødevarer og kosttilskud med den særlige probiotiske mæthedsstyrkende bakterie.

Indtil videre er det på det danske marked udelukkende mejeriprodukter og kosttilskud, som man kan få i en probiotisk udgave. Probiotisk betyder, at fødevaren via aktive tilsatte bakterier - påvirker vores mavetarmsystem, som videnskabsfolk verden over mener spiller en væsentlig og hidtil overset rolle i forhold til udvikling af livsstilssygdomme og dermed den mulige sammenhæng med udvikling af fedme. Det skriver Børsen FødevareSundhed torsdag.

Lars Bredmose oplyser, at den nye bakteriestamme kan bruges i mange andre fødevarer end mejeriprodukter - bl.a. vurderer han, at især frugtjuice og smoothies vil være velegnet.

Han understreger, at nyopdagelsen ikke sigter på svært overvægtige.

- Målgruppen er forbrugere, der vil fastholde vægten eller måske tabe sig et par kilo, siger Lars Bredmose.

Ny bakterie kan holde os slanke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce