Ny analyse fra Dansk Industri: Flot karakter til Syddansk Universitet

Samarbejde med robotvirksomheder har blandt andet givet Syddansk Universitet en flot karakter i analysen fra Dansk Industri om forskningssamarbejde mellem virksomheder og universiteter. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

Ny analyse fra Dansk Industri: Flot karakter til Syddansk Universitet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Syddansk Universitet kommer ind på en andenplads blandt otte universiteter i undersøgelse, hvor 300 forskningsaktive virksomheder er blevet spurgt om deres syn på samarbejdet med de højere læreanstalter.

Syddansk Universitet kommer ind på en andenplads blandt otte danske universiteter i en ny analyse fra Dansk Industri om samarbejde mellem forskningsvirksomheder og de højere læreanstalter.

Undersøgelsen bliver tirsdag morgen offentliggjort af Dansk Industri, og den viser blandt andet, at 84 procent af de 300 adspurgte virksomheder i undersøgelsen finder forskningssamarbejdet med Syddansk Universitet "meget godt" eller "godt".

Med en andenplads kun overgået af Aalborg Universitet ligger Syddansk Universitet (SDU) klart bedre end f.eks. Københavns Universitet. Faktisk ligger Københavns Universitet (KU) sammen med Roskilde Universitetscenter (RUC) i bunden af resultatet. Samtidig viser analysen, at Syddansk Universitet har taget et stort spring fra at have den femtebedste vurdering i 2014 til at være den næstbedste partner i 2018-undersøgelsen.

Ifølge Dansk Industri er forskningssamarbejdet mellem virksomheder og universiteter vigtig for udvikling i virksomhederne. Samarbejdet kommer dog ikke kun virksomhederne til gavn, noterer Dansk Industri. Center for Forskningsanalyse ved Aarhus Universitet har i 2017 i en stor analyse påvist, at dansk forskning, der er blevet til i samarbejde mellem offentlige og private forskere, har næsten dobbelt så stor gennemslagskraft som forskning udført alene af offentlige forskere.

300 forskningsvirksomheder i Danmark har deltaget i spørgeskemaundersøgelsen, som handler om deres investeringer i forskning og udvikling. Fokus i undersøgelsen er at afdække de forhold og overvejelser, der ligger til grund for, at virksomheder investerer i forskning og udvikling, og specifikt hvorfor de placerer deres investeringer i Danmark og udlandet.

Syddansk Universitet har især investeret i det teknisk-naturvidenskabelige område og samarbejde med robotvirksomheder.

Ny analyse fra Dansk Industri: Flot karakter til Syddansk Universitet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce