Ny aftale lukker ikke EU-hul


Ny aftale lukker ikke EU-hul

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mens statsministeren kalder udlændingeaftalen en "kraftig opstramning", tvivler EU-eksperter på, at aftalen lukker hullet i dansk udlændingepolitik.

Aftalen mellem regeringen og Dansk Folkeparti lukker ikke det hul i de danske regler for familiesammenføring som EF-Domstolen har slået.

Det fastslår flere EU-eksperter. Aftalen strammer overvågningen af familiesammenføringen og kravene for at få dansk indfødsret og betyder ifølge statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) "en kraftig opstramning i forhold til i dag". Men den ændrer ikke ved, at Metock-dommen har lempet reglerne for at få familiesammenføring, vurderer EU-ekspert Peter Vesterdorf.

- Hvis man tager til Sverige og har et reelt arbejde i en periode med det formål at få sin udenlandske ægtefælle med til Danmark, så kan myndighederne stadig ikke gøre noget. Det er måske blevet lidt mere besværligt at opnå familiesammenføring, men hullet er stadig ikke lukket, siger han.

DF's næstformand, Peter Skaarup, afviser EU-eksperternes kritik. Han peger på, at partiet helst havde set, at Danmark afviste at følge EF-Domstolen.

- Det har regeringen ikke villet. Men regeringen forhandler på EU-plan om, hvordan vi kan begrænse skadevirkningerne af Metock-dommen mest muligt. Nu strammer vi gevaldigt op nationalt. Derfor synes vi, at det er en god aftale, siger han til Ritzau.

Ny aftale lukker ikke EU-hul

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce