Nu må man slukke brand mens man er på dagpenge

Deltidsansatte brandfolk vil ikke længere forbruge supplerende dagpenge, når de yder en frivillig indsats.

Nu må man slukke brand mens man er på dagpenge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De frivillige fortjener at blive anerkendt for deres indsats for samfundet, siger beskæftigelsesministeren.

Når frivillige brandfolk fremover rykker ud, går det ikke længere ud over deres muligheder for at få dagpenge.

Heller ikke de frivillige i Hjemmeværnet og andre beredskaber skal frygte at gå glip af dagpenge eller efterløn, når de eksempelvis hjælper folk i den rigtige retning i forbindelse med koncerter eller andre arrangementer.

Det står klart, efter at regeringen sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og De Radikale fredag har forhandlet en aftale på plads.

Dermed risikerer de frivillige ikke længere at blive straffet økonomisk, når de stiller deres tid til rådighed for at gøre en indsats til gavn for samfundet.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) er glad for den nye aftale.

- Det frivillige beredskab og deltidsbrandfolkenes organisation har fortalt, at de nuværende regler holder folk tilbage fra at melde sig. Sådan må det jo ikke være.

- Vi skylder de mange deltidsbrandfolk og frivillige i beredskaberne, at vi som samfund anerkender den kæmpe indsats, de yder, siger Troels Lund Poulsen i en pressemeddelelse.

Med den nye aftale sikrer man, at deltidsansatte brandfolk ikke længere vil forbruge supplerende dagpenge, når de yder en frivillig indsats.

Man bliver heller ikke fradraget i dagpenge eller efterløn, hvis man yder en frivillig indsats i Hjemmeværnet eller beredskaberne.

Der gælder i forvejen lempeligere dagpengeregler for personer, der varetager et borgerligt ombud - eksempelvis byrådsmedlemmer, nævninger og domsmænd.

Nu bliver deltidsansatte brandfolk og frivillige beredskaber sidestillet med dem.

- Det er en god dag for hele landets frivillige brandmænd og beredskabsfolk, som nu får bedre vilkår i deres daglige virke med at redde liv, siger Socialdemokratiets beskæftigelsesordfører, Leif Lahn Jensen, i pressemeddelelsen.

Nu må man slukke brand mens man er på dagpenge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce