Ny R-plan mod tvangsægteskaber

De gamle Radikale

Ny R-plan mod tvangsægteskaber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De Radikale vil give de offentlige myndigheder helt nye redskaber til at forhindre tvangsægteskaber. Partiet fastholder sin stærke modstand mod 24-års-reglen.

Alle offentligt ansatte skal have pligt til at indberette mistanke om tvangsægteskaber.

Det er et centralt element i en ny handlingsplan mod tvangsægteskaber, æresdrab og familiære konflikter, som Det Radikale Venstre fremlægger på sit landsmøde i weekenden.

I 20-punktsplanen, der bærer titlen "Radikale Venstres Effektive Udlændingepolitik" fastholder partiet sin stærke modstand mod 24-års-reglen og tilknytningskravet, der er regeringens primære svar på at forhindre tvangsægteskaber i Danmark. I stedet satser De Radikale på flere beføjelser til retssystemet, håndfaste krav til offentligt ansatte og mere mægling i familiære konflikter.

De Radikales politiske leder, Margrethe Vestager, føler sig overbevist om, at De Radikales plan ville medføre færre tvangsægteskaber i Danmark, hvis planen blev til virkelighed.

- De 20 forslag repræsenterer en helt anden måde at tænke den indsats på. Det er et langt mere fokuseret samarbejde mellem myndigheder og en langt større vilje til at tage de unge alvorligt og blande sig, før det udvikler sig til kriminalitet, siger Margrethe Vestager til Ritzau.

Ny R-plan mod tvangsægteskaber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce