Ny EU-sag kan stadfæste krise


Ny EU-sag kan stadfæste krise

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Birthe Rønn (V) vil forsøge at påvirke EF-Domstolen i en ny sag, der kan undergrave dansk udlændingepolitik yderligere. Men ekspert tror ikke på danske chancer.

En ny udlændingesag, der kan undergrave dansk udlændingepolitik yderligere, ligesom den omdiskuterede EU-dom fra juli, er på vej ved EF-Domstolen. Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) vil bruge den nye sag i regeringens bestræbelser på at sikre dansk udlændingepolitik.

Men sagen kan tværtimod ende med at gøre det endnu mere vanskeligt for regeringen, at få ændret EU-retten, mener lektor ved Københavns Universitet, EU-eksperten Marlene Wind.

- Især hvis den nye dom bliver lige så fuldstændig klar og utvetydig, som Metock-dommen, så har man stadfæstet nogle principper i den tidligere dom, som det bliver meget vanskeligt for regeringerne at lave om på, mener Marlene Wind, der ikke tror, at domstolen vil ændre kurs efter så kort efter Metock-dommen.

Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech har imidlertid ikke opgivet at få domstolen på andre tanker i den nye sag. Hun hæfter sig ved, at EF-Domstolen tilbage i 2003 kom med en afgørelse på området, som Danmark var enig i.

- Altså, man skal forsøge at gøre sine synspunkterne gældende igen og gøre klart, hvad konsekvenserne vil være i Europa, siger Birthe Rønn Hornbech om Sahin-sagen.

Ny EU-sag kan stadfæste krise

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce