Ny Alliance smider partiprogrammet i ud og skriver et nyt med liberale værdier i højsædet.
Ny Alliance skrotter partiprogrammet og begynder forfra. Målet er at skærpe det lille partis liberale profil. Det oprindelige partiprogram på flere hundrede sider er for omfattende og stritter i for mange retninger. Og efter at Gitte Seeberg har forladt partiet, skal det nu bygge på få, men markante liberale værdier.

- Det skal tilbage til det, som Naser og jeg stod for oprindeligt. Et opgør med religiøs fanatisme, integration i dybden, åbne grænser, men lukkede offentlige kasser. De folk, der kommer her, skal være de bedste og de klogeste, der kan bidrage, så man ikke har den her naive halalhippie-ting. Det andet er reelle reformer på efterløn, skat, sundhed og arbejdsmarked båret af en liberal tankegang, siger Anders Samuelsen til Ritzau.

Målet er at rejse partiet igen og samle danskere, som savner et mere rendyrket liberalt parti. Samuelsen mener, at Venstre og De Konservative ligger under for Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti. Men han er samtidig godt klar over, at partiet lige nu ligger ned, og at tilliden til projektet er væk i den brede offentlighed.

Saxo Banks direktør, Lars Seier Christensen, der for nylig meldte sig ind i partiet, ventes at deltage i udarbejdelsen af det nye program.

Mere om emnet

Se alle
Nyeste Alliance

Nyeste Alliance

Jørgen Poulsen går til De Radikale

Jørgen Poulsen går til De Radikale

Ny Alliance i Haderslev ud af partiet