Nul studiekammerater


Nul studiekammerater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det kan være ensomt at studere på universitetet. De fleste vælger at komme uden om problemet ved at danne studiegrupper. På den måde får man både selskab og andre studerende at vende det svære stof sammen med.

Men for nogle studerende er det umuligt. Der er ganske enkelt ikke andre at dele studielivets glæder og sorger med.

På Aarhus Universitet har man fire fag, hvor de studerende kommer til at sidde mutters alene, når de starter i september. På fagene græsk, latin, finsk og tjekkisk er der kun optaget en studerende på hvert studium i år.

- En del af undervisningen foregår sammen med andre studier. På finsk er der for eksempel en del sam-undervisning med lingvistik, hvor man også kan lære finsk. Men under en del af sprogundervisningen vil man jo selvfølgelig komme til at sidde helt alene, siger områdeleder Gert Jørgensen fra det humanistiske fakultet på Aarhus Universitet og tilføjer: - Men når man er den ene studerende, kan man jo selvfølgelig ikke komme uden om at læse stoffet.

Han mener dog ikke, at det at være alene på et studium kommer til at gå ud over fagligheden og det sociale fællesskab.

- Kvaliteten af undervisningen kan jo svinge, som den kan på alle andre studier, og selv om der ikke er et stort fagligt eller socialt fællesskab, vil man altid modtage en del af undervisningen sammen med studerende fra lignende studieretninger.

Grunden til, at man på universiteterne vælger at køre videre med studier, hvor der traditionelt er meget få studerende, er, at man har det, der hedder småfagsforpligtelse. Det vil sige, at man er forpligtet til at udbyde undervisningen i selv de meget små fag.

- Ellers ville alternativet være, at man blev nødt til at nedlægge de små studier. Så ville det ganske enkelt ikke være muligt at udbyde undervisning på universitetsniveau i netop de fag. Og mange af de små fag er jo nogle af dem, der er grundsten for de humanistiske fag, så dem kan vi ikke undvære, siger Gert Jørgensen. (ritzau)

Nul studiekammerater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce