Nul faste fart-kameraer til Fyn

I Sverige - her ved Lund - er der opstillet 874 stærekasser - altså ubemandede fotofartfælder.

Nul faste fart-kameraer til Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trafikpolitisk skandale kalder Carsten Abild (V) 12 års ventetid på automatisk fartkontrol.

Rigspolitiets Nationale Færdselscenter har besluttet at indføre faste fartkameraer - de såkaldte stærekasser - på 10 strækninger på Sjælland. Der vil blive opsat skilte, der fortæller, at her bliver farten overvåget.

Overvågningen er et forsøg, der skal evalueres om et år af politikerne. Og så kommer stærekasserne måske til Fyn og Jylland, hvis forsøget viser, at bilister sætter farten ned, og at antallet af uheld og ulykker bliver nedbragt.

Den fynske politiker Carsten Abild (V) og medlem af Regionsrådet Syddanmark betegner hele sagen en trafikpolitisk skandale.

- Allerede i midten af 90'erne bad Fyns Amts trafik- og miljøudvalg om at få indført den slags kameraer og skiltning. Men hverken trafikministeren eller et flertal i Folketinget kunne dengang se ideen, som har nedbragt antallet af trafikuheld væsentligt i lande som Norge, Sverige og Tyskland, siger Carsten Abild, som dengang var formand for Fyns Amts trafik- og miljøudvalg.

I stedet for at opsætte faste fartkameraer valgte politikere at bruge ressourcer på blandt andet de mobile fotovogne.

- Jeg har altid syntes, at det er forkert ikke at kommunikere åbent og ærligt til bilisterne. Men jeg glæder mig da over, at de faste fartkameraer endelig bliver en realitet i Danmark, fortæller Carsten Abild.

Han ærgrer sig over, at de i første omgang ikke bliver opsat ved de fynske veje.

- Man kunne da i det mindste have taget os med som kvittering for, at vi faktisk foreslog overvågning for så mange år siden, mener Carsten Abild.

Han vil nu tage sagen op i Regionsrådets trafikudvalg på det kommende møde 19. august: - Jeg vil meget gerne have Fyn med i det forsøg, som bestemt ikke er et forsøg. Alle resultater viser jo, at det virker, siger han.

Nul faste fart-kameraer til Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce