Nu kan danskerne blive gift i den fri natur

Hidtil har det kun kunnet lade sig gøre at blive viet udendørs, hvis man var klar til at undvære en præst under vielsen. Men nu har biskopperne givet præsterne lov til at forrette vielser udendørs. Billedet her er fra Lotzes Have, hvor Odenses borgmester, Anker Boye, viede 12 par ved en stor, fælles ceremoni.
Foto: Jørgen Hansen

Nu kan danskerne blive gift i den fri natur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Giftelystne danskere kan fremover give hinanden deres "ja" i det fri. Minister glæder sig over muligheden.

Hvis man har en romantisk forestilling om at blive viet på en strandbred med vind i håret og sand under tæerne - eller i en skov under trækronerne til lyden af fuglesang - kan ønsket nu blive opfyldt.

De danske biskopper har nemlig besluttet, at det skal være muligt at blive gift i det fri.

- Jeg fik rigtig mange henvendelser fra både præster og danskere, der gerne ville have den mulighed. Efter lidt snak frem og tilbage har biskopperne så sagt ja, og det er jeg rigtig glad for, siger ligestillings- og kirkeminister Manu Sareen (R).

Fremover skal folkekirkens præster kunne foretage vielser uden for kirkens rum. Til at starte med vil ordningen køre i en forsøgsperiode på to år.

Det betyder, at brudepar landet over kan blive viet på et sted, de har en særlig tilknytning til, hvis både brudeparret og præsten er enige om, at stedet er godt.

Ifølge ministeren er beslutningen med til at vise, at kirken er en moderne institution:

- Jeg tror da, at det i danskernes øjne vil give et billede af, at vi har en folkekirke, der gerne vil deres ønsker, og som bevæger sig med tiden, siger han og forklarer, at han tror, mange forskellige danskere vil benytte muligheden.

- Jeg tror, at det er alle, jeg tror ikke kun, det er et segment. Hvis folk får muligheden, vil de da overveje det.

- Prøv at forestille dig en varm juli-dag under et bøgetræ. Det vil være enormt smukt. Naturen som ramme er noget af det smukkeste, så jeg synes, det er fantastisk, siger Manu Sareen.

Biskopperne vil nu i et brev fortælle præsterne, hvordan de konkret skal forholde sig, når et brudepar ønsker at blive viet i det fri.

I første omgang bliver ritualet det samme som i kirken.

Nu kan danskerne blive gift i den fri natur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce