Nu er sjakalen også på vej mod Danmark

Sjakalen kan være på vej til Danmark.
Foto: Bernd Rohrschneider

Nu er sjakalen også på vej mod Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den første sjakal er fundet død i Danmark, og flere kan være på vej, lyder det fra Danmarks Naturfredningsforening.

Et trafikdræbt dyr fra Midtjylland har vist sig at være en sjakal.

Det var en jæger, der fandt sjakalen på vejen mellem Karup og Frederiks, og hverken han eller folk med dyrlægeviden og anden zoologisk forstand i omgangskredsen kunne identificere det trafikdræbte dyr.

Det viser sig nu at være en europæisk sjakal eller guldsjakal, oplyser Jægerforbundet, og det bliver næppe den sidste, vurderer man hos Danmarks Naturfredningsforening.

Spændende med nye arter

- Det er altid vildt spændende og ganske sjældent at få nye arter af pattedyr i den danske natur. Vi har dog senest oplevet at få både mårhund og ulv. Mårhunden er vi ikke glade for, mens ulven, der er en hjemmehørende art, skal beskyttes. Nu skal vi have drøftet, hvordan vi griber det an, hvis der er flere, eller der kommer flere sjakaler, siger præsident Ella Maria Bisschop-Larsen.

Sjakal er ikke farlig for mennesker

Den europæiske sjakal er den eneste af de tre sjakalarter, der findes uden for Afrika. Den lever normalt i Sydøsteuropa og er ganske udbredt i Grækenland og Serbien. Den breder sig dog i resten af Europa, og der er flere observationer af vildlevende sjakaler i Nordtyskland.

I hvert fald et enkelt eksemplar har nu også fundet vej til Karup.

Sjakalen er et vildhundedyr - større end ræv, mindre end en stor hund. Sjakalen spiser små til mellemstore dyr som harer, små rådyr og fugleæg, insekter og frugt. Den er ikke farlig for mennesker, bedyrer Danmarks Naturfredningsforening.

Nu er sjakalen også på vej mod Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce