Nordstream op i EU


Nordstream op i EU

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Østeuropæiske EU-parlamentarikere søger at få EU-Kommissionen til at blokere for den tysk-russiske gasrørledning i Østersøen. Danmark ligger underdrejet.

En gruppe af fortrinsvis østeuropæiske EU-parlamentarikere søgte i dag at spænde ben for bygningen af den tysk-russiske Nordstream-ledning.

Polske og baltiske parlamentarikere frygter med en vis støtte fra Sverige, at lande som Tyskland og Frankrig sælger ud over for Rusland og dets statskontrollerede energigigant Gazprom.

Den danske EU-parlamentariker Johannes Lebech fra De Radikale advarer om, at det ikke blot handler om at sikre miljøet i Østersøen. En accept af gasrørledningen kan ødelægge forsøget på at få de 27 EU-lande til at stå sammen alle for en, en for alle, i en fælles energipolitik.

- Problemet er, at de tre baltiske lande og Polen føler, at det her er endnu et eksempel på, at Rusland går bilateralt ind som energiforsyner til de europæiske lande enkeltvis. Vi har set det i Sydeuropa i forhold til Bulgarien og Rumænien. Og nu ser vi det her i Nordeuropa, hvor man ligesom hopper uden om de baltiske lande og Polen, siger han.

Nordstream op i EU

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce