Nordjylland slås for nyt akutsygehus


Nordjylland slås for nyt akutsygehus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det kan samfundsøkonomisk langt bedre betale sig at bygge et nyt akutsygehus i Aalborg end at udbygge det gamle, mener Region Nordjylland efter nye beregninger.

Byggeriet af et nyt stort akutsygehus øst for Aalborg er samfundsøkonomisk en langt bedre forretning end at udvidede det eksisterede sygehus i Aalborg Syd.

Det viser nye beregninger, som Region Nordjylland har fået foretaget. De skal ifølge regionsrådsformand Ulla Astman (S) gerne overbevise regeringens ekspertudvalg, Erik Juhl-udvalget, om at satse på nybyggeriet.

Ekspertudvalget godkendte i første omgang, at Region Nordjylland bruger 3,2 mia. kr. på at samle Aalborgs sygehusfunktioner ved Sygehus Syd. Men den beslutning forsøger en enig region at få ændret med et omfattende dokumentationsmateriale. Sagen behandles på regionsrådsmødet på tirsdag, inden materialet skal forelægges Erik Juhl-udvalget på et møde den 17. juni.

- De omfattende nye beregninger herunder også en trafikanalyse falder klart ud til fordel for byggeriet af et nyt sygehus i øst fremfor en lappeløsning inde i byen. Dels er der klare rationaliserings- og effektiviseringsgevinster, dels vil trafikken bryde totalt sammen inde i byen ved Sygehus Syd, hvis vi udbygger der. Endelig er der alle de gener, der vil være over 20-24 år ved at udbygge ved det gamle sygehus i forhold til en kortere effektiv bygeperiode på 10 år ved nybyggeri, siger Ulla Astman til Ritzau.

Hun forventer, at der hurtigt efter mødet den 17. juni med regeringens ekspertudvalg kan ske en snarlig afklaring

af, hvordan fremtidens sygehuslandskab skal tegne sig i Nordjylland.

Nordjylland slås for nyt akutsygehus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce