Nordjyde indtager Undervisningsministeriet


Nordjyde indtager Undervisningsministeriet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Yngre kvindelig nordjysk cand.scient.pol. skal erstatte Bertel Haarder i Undervisningsministeriet. Men Tina Nedergaard er vant til at have sin egen mening.

Venstres finansordfører og cand.scient.pol. Tina Nedergaard (V) skifter med regeringsrokaden sigte fra erhvervsområdet og bliver ny undervisningsminister.

Som finansordfører har Nedergaard været højt placeret i Venstres folketingsgruppe og har også vikarieret som politisk ordfører. Der har også tidligere været spekuleret i hende som både mulig afløser for Eva Kjer Hansen som fødevareminister og allerede i 2005 som erstatning på kirkeministerposten, da Tove Fergo forlod Folketinget.

I stedet bliver det nu den meget markante undervisningsminister Bertel Haarder, som den 40-årige Tina Nedergaard skal matche i Undervisningsministeriet. Et område hun har stiftet bekendtskab med som uddannelsespolitisk ordfører fra 2005 til 2007.

Tina Nedergaard blev ved det seneste valg i 2007 nordjysk topscorer for Venstre med 9000 personlige stemmer. Hun har været medlem af Folketinget siden 2001 og var før konsulent i Dansk Arbejdsgiverforening.

Den nye undervisningsminister har flere gange haft mod til at stikke næsen frem og gå mod partilinjen. Sammen med otte andre Venstre-folk brød hun partilinjen og stemte for oppositionens forslag om gratis befrugtning til lesbiske og enlige kvinder. Forslaget blev vedtaget, men det skabte stor splid i Venstres gruppe. For Tina Nedergaard var kampen for ligestilling og ligeret den vigtigste.

Nordjyde indtager Undervisningsministeriet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce