Nordjyllands Politi forfulgte en 22-årig beruset mand i 40 kilometers vild biljagt i Vesthimmerland.
En 22-årig aalborgenser blev fredag varetægtsfængslet i fire uger for biltyveri, for at udsætte andres liv for fare og for en stribe overtrædelser af færdselsloven.

Han blev anholdt torsdag aften, efter at Nordjyllands Politi i en vild biljagt havde forfulgt ham over 40 kilometer.

- Nogle steder kørte manden mere end hundrede procent over den tilladte hastighed, siger vagtchefen ved Nordjyllands Politi.

Den 22-årige er sigtet for blandt andet at have udsat andres liv og førlighed for fare med sin hasarderede kørsel, for at have stjålet bilen, for at køre bil, selv om han er frakendt kørekortet, og for spirituskørsel.

Han har ifølge vagtchefen erkendt det hele.

Politiet forsøgte forgæves at standse den unge mand, da han torsdag aften kørte for stærkt på Viborgvej ved Store Binderup i Vesthimmerland.

Manden trykkede imidlertid speederen i bund og fortsatte sydpå i høj fart med politiet i hælene og drejede mod Skive. Speedometeret viste flere gange over 150 kilometer i timen.

Undervejs kørte den unge fartbilist over vejens fuldt optrukne linjer og på den forkerte side af helleanlæg. Han kørte også den modsatte vej i en rundkørsel for at undgå politiets sømmåtte.

Biljagten stoppede i Skive, hvor den 22-årige forgæves forsøgte at løbe væk fra lokale politibetjente. Det viste sig, at fartbilisten var beruset og kørte i en stjålen Mercedes.

Den unge mand blev for kun en uge siden løsladt fra fængslet.