Norden alene i klimakampen

Norden vil kæmpe for klimaet

Norden alene i klimakampen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skandinaverne mener, at valget til Europaparlamentet skal handle om den globale opvarmning, men i EU's øvrige lande er de mere lunkne over for klimakampen.

Mens en isbjørn på en skrumpende isflage bekymrer danskerne og de øvrige skandinaver, så er resten af europæerne i store træk mere bekymrede for pengepungen.

Ifølge en undersøgelse fra Eurobarometer, der bliver offentliggjort i næste uge, mener to ud af tre danskere, at klimakampen skal være et tema i valgkampen op til valget til EU-Parlamentet i juni næste år. Kun svenskerne er mere bekymrede for klimaet.

Overordnet set mener kun hver tredje EU-borger, at klimakampen skal være et tema. Rundt omkring i Europa vil de hellere have valgkampen til at handle om arbejdsløshed, økonomisk vækst og inflation. Set i forhold til resten af Europa er danskerne mere interesseret i terrorisme, indvandring, kriminalitet, EU's rolle i verden og bevarelsen af den europæiske socialmodel.

Generelt skal kandidaterne til EU-Parlamentet være på dupperne, hvis de vil fange vælgernes interesse. Kun 16 procent af europæerne ved, at der skal være valg næste år, og hver anden erklærer, at valget er uinteressant.

Norden alene i klimakampen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce