Turismens venner er nomineret til Bland dig Prisen. Se juryens begrundelse her. Juryen består af Finn Slumstrup medstifter af Oprør fra Udkanten, landsbyforkæmperen, foredragsholderen og igangsætteren Tyge Mortensen fra Rudme, debattør og tidligere minister Britta Schall-Holberg, direktør i Spis! Odense Food Festival Tine Gudrun Petersen og ansvarshavende chefredaktør Troels Mylenberg.

På Fyn lever vi blandt andet af, at turister kommer hertil. Og i Kerteminde har en gruppe af små 200 frivillige sat sig for at få turisterne til at føle sig endnu mere velkomne.

Turismens Venner i Kerteminde tager det på sig at byde turisterne velkommen ved at skabe nye produkter og endda også gå ture på havnen og byde gæstesejlere velkommen.

Foreningen viser, at det er vores alles ansvar at vise og frem og byde velkommen. Vores liv og land er vores råstof, og vi kan ikke bare overlade det til kommunen at vise os frem.

Hvis vi vil forandring, skal vi selv være den forandring, vi gerne vil se ske. Og i Kerteminde bruger denne gruppe borgere deres fritid på at forøge værdien af deres lokalområde.

Det er et eksempel til efterfølgelse og til inspiration for hele Fyn. Turismens Venner er et netværk, der baner vejen for en synlighed, der kan komme erhvervslivet og hele Fyn til gavn. Og det bygger på stolthed over det, vi har. Turismens venner taler sig selv og Fyn op. Det fortjener en nominering til Bland Dig Prisen.

  • Byline

    Af:

    Jeg er nyhedschef på Fyens.dk og Fyens Stiftstidende. Jeg er uddannet journalist fra Syddansk Universitet og bor i Odense.

Mere om emnet

Se alle
2
Bland dig Prisen: Gæstfrie Veflinge vinder

Bland dig Prisen: Gæstfrie Veflinge vinder

Når man blander sig, sker der noget

Når man blander sig, sker der noget

Kurs mod Bland dig Prisen: Fem finalister udpeget

Kurs mod Bland dig Prisen: Fem finalister udpeget