Konflikten mellem Hells Angels og Blågårds Plads skyldes "forræderi" fra HA's side, siger en af de ledende personer omkring bandemiljøet på Nørrebro, lille A.
31-årige Abde Benarabe, der går under navnet 'Lille A' og ifølge politiet er en af de mest magtfulde personer i bandemiljøet på Indre Nørrebro, fortæller i et interview med Politiken, at hovedkonflikten mellem Hells Angels og Blågårds Plads skyldes et "forræderi" fra HA's side.

- Der er på det seneste kommet alle mulige påstande i de bøger, der er udkommet. Der er alle mulige teorier om hashhandel og om, at den ene part har snydt den anden, siger Abde til Politiken.

Ifølge ham forsøgte Hells Angels i løbet af 2004 at stjæle medlemmer fra Blågårdsgruppen.

Her spillede den nu fængslede HA-rocker Brian Sandberg en særlig rolle, fortæller Abde. Ifølge ham udnyttede Hells Angels, at der var opstået en intern splittelse mellem lederne og en mindre gruppe særligt hårdføre folk i Blågårdsgruppen.

Ifølge Abde forsøgte Hells Angels at hverve de utilfredse unge. Forsøget på at fiske nye tilhængere blev i gruppen på Blågårds Plads oplevet som et forræderi.

Det skete ifølge Abde på et tidspunkt, hvor der i øvrigt var ro på forholdet mellem Blågårds Plads og Hells Angels.

- Siden har der været kold luft mellem os, siger Abde til Politiken.

Talsmanden for Hells Angels, Jørn Jønke Nielsen, afviser denne udlægning.

Han henviser til sit såkaldte Sjakal Manifest, hvor han skriver, at bandekrigen begyndte, fordi indvandrergrupperinger begyndte at chikanere danskere - heraf medlemmer af Hells Angels.

Ifølge politiet drejer bandekonflikten sig først og fremmest om adgangen til de lukrative narko- og hashmarkeder.