Nøgletyve koster Aarhus millioner


Nøgletyve koster Aarhus millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tyve stjal nøgler med tilhørende adresser til hundredvis af østjyske institutioner. Nu skal låsene skiftes.

Nøgler og alarmkoder til 250 østjyske institutioner er blevet udbyttet for en eller flere ukendte tyveknægte. Det betyder nu en kæmperegning i millionklassen til Aarhus Kommune.

Nøgle og koder er nemlig blevet opbevaret sammen med institutionernes adresser, så tyvene har fri adgang, og derfor skal alle låse nu skiftes, oplyser TV2 Østjylland.

Nøglerne og alarmkoderne er blevet opbevaret hos rengøringsfirmaet ISS, men i weekenden var der indbrud. Tyvene er tilsyneladende gået målrettet efter nøglerne.

Østjyllands Politi melder allerede om flere indbrud i østjyske daginstitutioner, og politikommissær Mogens Brøndum kritiserer rengøringsfirmaet.

- Det er bare ikke godt nok, når man opbevarer nøgler med adresser på sammen med alarmkoder. Enhver ved, at det er en rigtig dårlig idé, siger han til TV2 Østjylland.

- Det har skabt en masse problemer, som vi nu skal til at forsøge at rydde op i, lyder det fra Mogens Brøndum.

ISS har ifølge TV2 Østjylland beklaget fejlen, og der skal nu være et møde mellem firmaet og kommunen om et eventuelt erstatningsansvar.

Politiet offentliggjorde mandag overvågningsbilleder fra indbruddet, og ISS håber nu, at offentligheden på baggrund af billederne kan være med til at hjælpe med en opklaring.

- Billederne er så tydelige, at nogle kan genkende gerningsmændene, oplyser Kaspar Bach Habersaat, kommunikationsdirektør i ISS, i en pressemeddelelsen.

- Derfor beder vi nu om hjælp fra offentligheden og tilbyder en dusør på 10.000 kroner til den, der kan give politiet oplysninger, der kan føre til nøglerne og anholdelsen af de to gerningsmænd.

Nøgletyve koster Aarhus millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce