Nødråb over medicinsk sengemangel


Nødråb over medicinsk sengemangel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Silkeborg Sygehus skulle vise vejen for andre til nedbringelse af medicinske indlæggelser. Men sygehuset sender nu selv et akut nødråb om mangel på sengepladser

Forholdene på medicinsk afdeling på sygehuset i Silkeborg er så trange, at en ledende overlæge nu retter et nødråb til politikerne.

- Vi har næsten desperat brug for udvidelse og ordentlige lokaler, siger Ulrich Fredborg til Midtjyllands Avis.

Manglen på plads betyder blandt andet, at patienternes opholdsstuer er inddraget for at give plads til flere hospitalssenge.

Formanden for Region Midtjylland, Bent Hansen (S), er enig i kritikken.

- Det er et problem, der rækker tilbage i tiden, og det er velkendt, at der er et efterslæb. Det vil blive en del af anlægsprioriteringen, som vi ser på efter sommerferien, siger han til avisen.

Situationen er særlig paradoksal, fordi netop Silkeborg Sygehus i den spegede politiske kamp om fremtidens akutsygehuse i stedet blev udpeget som et såkaldt "Center of Excellence". Silkeborg skal dermed være et fyrtårn, som skal udvikle nye behandlingsmetoder for medicinske patienter til inspiration for resten af regionen og andre.

Det enorme pres på de medicinske afdelinger kendes over hele landet. Det vil ifølge Sundhedsstyrelsen vokse de kommende år især på grund af flere ældre samt livsstilssygdomme.

Ulrich Fredberg efterlyser penge fra Region Midtjylland til at forbedre forholdene i Silkeborg. Det tidligere Århus Amt bevilgede 25 millioner kroner til modernisering, men pengene har siden været sat i bero af regionen.

Nødråb over medicinsk sengemangel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce