DR's Undersøgende Databaseredaktion har i anledning af Danmarksindsamlingen lørdag analyseret ti års donationer fra danskerne til Folkekirkens Nødhjælp. I alt har danskerne doneret 619 millioner kroner, og på Fyn er odenseanere og ærøboere blandt de mest gavmilde.

Hvem giver mest til Folkekirkens nødhjælp? Det spørgsmål har DR's Undersøgende Databaseredaktion stillet sig selv - og har derefter analyseret ti års donationer fra danskerne til Folkekirkens Nødhjælp i perioden 2005-2015.

På en interaktiv grafik på DR's hjemmeside kan man se, hvordan indbyggere i alle landets kommuner har doneret, men hvordan har fynboerne så bidraget?

Odense i top

I Odense gav borgerne i alt 23.346.142 kroner i perioden 2005-2015. Det er 122 kroner pr borger.

På Ærø blev der i perioden doneret 759.465 kroner. Det svarer til 116 kroner pr. indbygger. Og i Svendborg blev det til 6.182.696 kroner i perioden. Svarende til 106 kroner pr. indbygger.

Odense og Ærø ligger henholdsvis som nummer 13 og 14 på listen over alle landets kommuner, når man tager højde for kommunens gennemsnitlige indkomst.

På Langeland har indbyggerne i perioden givet mindst af alle fynske kommuner, set i forhold til indkomst, nemlig 74 kroner pr. borger.

I alt har fynboerne i perioden doneret 49.853.241 kroner.

Se tallene for alle landets kommuner her.

Om metoden

DR's Undersøgende Databaseredaktion har haft til alle donationer til Folkekirkens Nødhjælp i perioden 2005 til november 2015.
Grafikken bygger alene på materiale fra Folkekirkens Nødhjælp, og analysen kan derfor ikke bruges til at drage konklusioner om donationer til andre organisationer, kun Folkekirkens Nødhjælp, skriver DR på deres hjemmeside.

  • Byline

    Af:

    Digital redigerende og journalist på avisen Danmark, den fjerde sektion, der udkommer med samtlige 13 af Jysk Fynske Mediers dagblade. Producer på faste tv-formater som #sportfyn med Abildtrup & Rasmussen og Svane & Mylenberg. Redaktionel udvikler af sites såvel som indhold.